Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Világkonyha

Túl vizes vagy túl sós? Így mentsd meg, ha elrontottad a kuszkuszt!

kuszkusz
A változatosságra vágyók és a tudatosan táplálkozók körében hazánkban is egyre népszerűbb köretet gyerekjáték elkészíteni, mégis előfordulhatnak fiaskók. Szerencsére mindre van egyszerű megoldás.

Az alábbi hibajavító műveleteket a kuszkuszos étel zöldségekkel vagy más hozzávalókkal történő összekeverése előtt hajtsd végre!

Ha túl vizes

A kuszkusz a kívánt mértékben megduzzadt, de szinte tocsog a tálban? Mértékkel keverj hozzá száraz szemcséket, hogy felszívják a felesleges folyadékot.

Ha túl kemény

Szinte ropog a fogad alatt? Önts hozzá még egy kis folyadékot (amilyennel készítetted), és hagyd állni a kuszkuszt, amíg a szemcsék megszívják magukat. Ettől élvezhetőre puhul.

Tabulé kuszkusszal >>>
Tabulé kuszkusszal >>>
Ha túl sós

Nem kell mindenkinek tudnia, hogy szerelmes a szakács! Készíts egy kis adag kuszkuszt só és mindenféle fűszer nélkül a szokásos módon, majd forgasd össze az elsózott adaggal.

Ha túl száraz

Könnyedén javíthatsz az állagon egy kevés olvasztott vagy meleg tisztított vaj (gí), esetleg némi olívaolaj hozzáadásával. Segíthet egy kevéske meleg mártás is.

Kuszkusz-kisokos >>>
Receptek kuszkusszal >>>
BRIK, HARISSZA ÉS KUSZKUSZ: AMIÉRT ÉRDEMES MEGKÓSTOLNI TUNÉZIÁT >>>
KUSZKUSZ: HA CSAK 5 PERCÜNK VAN ÖSSZEDOBNI VALAMIT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.