Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Praktikus

5+1 hiba, amit teafőzés közben elkövethetsz

Bár egy csésze tea elkészítése nem tűnik túl bonyolult dolognak, azért van néhány apró baki, amit sokan elkövetünk. Ha azonban a következő néhány dologra odafigyelsz, garantált a tökéletes tea!

1. Túl forró a teavíz

A túl magas hőmérséklet hatására a tealevelek keserűek lesznek. Ráadásul tanulmányok szerint a túl forró víz olyan egészséges vegyületeket is elpusztíthat a teában, mint például a katekinek, amik jelentős antioxidáns tulajdonságokkal bírnak. Ha már apró buborékok jelennek meg a víz tetején, ne forrald tovább, így garantált a tökéletes teavíz.

2. Túl rövid ideig/túl sokáig áztatod benne a filtert

Ha túl sokáig hagyod a vízben a filtert, a teád kesernyés lehet, mivel tanninok szabadulnak fel. Azonban ha túl hamar kiveszed, nem lesz elég zamatos. A filter ázási ideje a tealevelektől függ: a fehér teákat 1-3 percig, a zöld teákat 3 percig, a fekete teákat pedig 3-5 percig érdemes áztatni.

3. Nem teás csészébe öntöd a teát

A széles szájú teás csésze lehetővé teszi, hogy tea teteje hamar kihűljön, így az első pár korty után nem égeted le vele a nyelvedet. Sekélységének köszönhetően pedig sokkal hamarabban ki fog hűlni a csésze teljes tartalma is.

4. Nem használsz teáskannát

Ha nem jeges teát szeretnél készíteni, akkor érdemes teáskannát használnod. A kanna ugyanis segít abban, hogy a tea később hűljön ki, mint például egy sima kancsóban.

5. Cukorral és tejjel ízesíted a teát

A cukor és a tej hozzáadása nem feltételül csökkenti a tea egészségügyi előnyeit, de növeli a kalóriák számát. Ezek hozzáadásával akár 69 kalóriával is növelheted a csészéd tartalmát. Ha azonban édesen és tejesen szereted, cukor helyett használj inkább mézet, tejből pedig válassz alacsonyabb kalóriatartalmút.

+1 Teafőzés után kidobod a teafiltert

Talán nem is gondolnád, mi mindenre jó lehet egy használt teafilter! Akár égési sérülések enyhítésére és szagtalanításra is használhatod!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.