Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Mákos guba
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
Praktikus

5+1 hiba, amit teafőzés közben elkövethetsz

Bár egy csésze tea elkészítése nem tűnik túl bonyolult dolognak, azért van néhány apró baki, amit sokan elkövetünk. Ha azonban a következő néhány dologra odafigyelsz, garantált a tökéletes tea!

1. Túl forró a teavíz

A túl magas hőmérséklet hatására a tealevelek keserűek lesznek. Ráadásul tanulmányok szerint a túl forró víz olyan egészséges vegyületeket is elpusztíthat a teában, mint például a katekinek, amik jelentős antioxidáns tulajdonságokkal bírnak. Ha már apró buborékok jelennek meg a víz tetején, ne forrald tovább, így garantált a tökéletes teavíz.

2. Túl rövid ideig/túl sokáig áztatod benne a filtert

Ha túl sokáig hagyod a vízben a filtert, a teád kesernyés lehet, mivel tanninok szabadulnak fel. Azonban ha túl hamar kiveszed, nem lesz elég zamatos. A filter ázási ideje a tealevelektől függ: a fehér teákat 1-3 percig, a zöld teákat 3 percig, a fekete teákat pedig 3-5 percig érdemes áztatni.

3. Nem teás csészébe öntöd a teát

A széles szájú teás csésze lehetővé teszi, hogy tea teteje hamar kihűljön, így az első pár korty után nem égeted le vele a nyelvedet. Sekélységének köszönhetően pedig sokkal hamarabban ki fog hűlni a csésze teljes tartalma is.

4. Nem használsz teáskannát

Ha nem jeges teát szeretnél készíteni, akkor érdemes teáskannát használnod. A kanna ugyanis segít abban, hogy a tea később hűljön ki, mint például egy sima kancsóban.

5. Cukorral és tejjel ízesíted a teát

A cukor és a tej hozzáadása nem feltételül csökkenti a tea egészségügyi előnyeit, de növeli a kalóriák számát. Ezek hozzáadásával akár 69 kalóriával is növelheted a csészéd tartalmát. Ha azonban édesen és tejesen szereted, cukor helyett használj inkább mézet, tejből pedig válassz alacsonyabb kalóriatartalmút.

+1 Teafőzés után kidobod a teafiltert

Talán nem is gondolnád, mi mindenre jó lehet egy használt teafilter! Akár égési sérülések enyhítésére és szagtalanításra is használhatod!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.