Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Praktikus

5+1 hiba, amit teafőzés közben elkövethetsz

Bár egy csésze tea elkészítése nem tűnik túl bonyolult dolognak, azért van néhány apró baki, amit sokan elkövetünk. Ha azonban a következő néhány dologra odafigyelsz, garantált a tökéletes tea!

1. Túl forró a teavíz

A túl magas hőmérséklet hatására a tealevelek keserűek lesznek. Ráadásul tanulmányok szerint a túl forró víz olyan egészséges vegyületeket is elpusztíthat a teában, mint például a katekinek, amik jelentős antioxidáns tulajdonságokkal bírnak. Ha már apró buborékok jelennek meg a víz tetején, ne forrald tovább, így garantált a tökéletes teavíz.

2. Túl rövid ideig/túl sokáig áztatod benne a filtert

Ha túl sokáig hagyod a vízben a filtert, a teád kesernyés lehet, mivel tanninok szabadulnak fel. Azonban ha túl hamar kiveszed, nem lesz elég zamatos. A filter ázási ideje a tealevelektől függ: a fehér teákat 1-3 percig, a zöld teákat 3 percig, a fekete teákat pedig 3-5 percig érdemes áztatni.

3. Nem teás csészébe öntöd a teát

A széles szájú teás csésze lehetővé teszi, hogy tea teteje hamar kihűljön, így az első pár korty után nem égeted le vele a nyelvedet. Sekélységének köszönhetően pedig sokkal hamarabban ki fog hűlni a csésze teljes tartalma is.

4. Nem használsz teáskannát

Ha nem jeges teát szeretnél készíteni, akkor érdemes teáskannát használnod. A kanna ugyanis segít abban, hogy a tea később hűljön ki, mint például egy sima kancsóban.

5. Cukorral és tejjel ízesíted a teát

A cukor és a tej hozzáadása nem feltételül csökkenti a tea egészségügyi előnyeit, de növeli a kalóriák számát. Ezek hozzáadásával akár 69 kalóriával is növelheted a csészéd tartalmát. Ha azonban édesen és tejesen szereted, cukor helyett használj inkább mézet, tejből pedig válassz alacsonyabb kalóriatartalmút.

+1 Teafőzés után kidobod a teafiltert

Talán nem is gondolnád, mi mindenre jó lehet egy használt teafilter! Akár égési sérülések enyhítésére és szagtalanításra is használhatod!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.