Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Jó néhány étel – és nem csak az olasz tésztaételekre gondolunk – sokkal finomabb frissen reszelt sajttal. De valljuk be: a sajtreszelés nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé. A sajt ugyanis könnyen törik, beleragad a reszelőbe... De minden kellemetlenség megelőzhető egy egyszerű trükkel!

Biztosan a te életedet is megkeserítette már a sajtreszelés, függetlenül attól, hogy nagyobb vagy kisebb adagot szerettél volna gyorsan felaprítani. Egyrészt annyi ragad a reszelőre, hogy végül már fogalmad sincs, mennyi sajtot reszeltél le, másrészt az apró sajtdarabok előszeretettel bújnak meg a reszelő rejtett kis zugaiba, réseibe, megnehezítve a mosogatást.

Egy ötletes megoldással többé nem lesz gond a sajtreszelés. Nem kell hozzá más, csak kevés olívaolaj: fújd be olaj spray-vel vagy kend át olívaolajos ecsettel a reszelő mindkét oldalát, és a sajt könnyedén átpotyog a lyukakon!

Ha bekened a reszelőt olívaolajjal, még a mosogatás is könnyebb lesz! ;)
Fotó: Shutterstock
Ha bekened a reszelőt olívaolajjal, még a mosogatás is könnyebb lesz! ;) Fotó: Shutterstock

Mi a helyzet a boltban kapható reszelt sajtokkal?

A frissen reszelt sajt jó alternatívája lehet a zacskós kiszerelésben kapható reszelt sajt. Ezek a sajtok nem feltétlenül rosszak, de az biztos, hogy nem olyan friss és zamatos az ízük, mint amit a felhasználás előtt aprítunk fel. A legtöbb csomagolt reszelt sajt tartósítószereket, például porított cellulózt, burgonyakeményítőt és natamycint (penészgombák elleni szer) tartalmaz. Bár ezek egyike sem ártalmas az egészségre, ha odafigyelsz arra, mi kerül a tányérodra, és hiszel a tiszta étkezés fontosságában, jobban jársz, ha elkerülöd az ilyen élelmiszereket.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.