Biztosan a te életedet is megkeserítette már a sajtreszelés, függetlenül attól, hogy nagyobb vagy kisebb adagot szerettél volna gyorsan felaprítani. Egyrészt annyi ragad a reszelőre, hogy végül már fogalmad sincs, mennyi sajtot reszeltél le, másrészt az apró sajtdarabok előszeretettel bújnak meg a reszelő rejtett kis zugaiba, réseibe, megnehezítve a mosogatást.
Egy ötletes megoldással többé nem lesz gond a sajtreszelés. Nem kell hozzá más, csak kevés olívaolaj: fújd be olaj spray-vel vagy kend át olívaolajos ecsettel a reszelő mindkét oldalát, és a sajt könnyedén átpotyog a lyukakon!
A frissen reszelt sajt jó alternatívája lehet a zacskós kiszerelésben kapható reszelt sajt. Ezek a sajtok nem feltétlenül rosszak, de az biztos, hogy nem olyan friss és zamatos az ízük, mint amit a felhasználás előtt aprítunk fel. A legtöbb csomagolt reszelt sajt tartósítószereket, például porított cellulózt, burgonyakeményítőt és natamycint (penészgombák elleni szer) tartalmaz. Bár ezek egyike sem ártalmas az egészségre, ha odafigyelsz arra, mi kerül a tányérodra, és hiszel a tiszta étkezés fontosságában, jobban jársz, ha elkerülöd az ilyen élelmiszereket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.