Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ajánló

Így készül a hortobágyi rétes - egy kis csavarral

hortobágyi rétes
A budapesti Mátka étterem kreatív séfje, Domján Richárd, az étterem egyik vezető ételét, a hortobágyi rétest készítette el nektek. Ez a fogás egyszerre hagyományos és újító, hiszen a tradicionális hortobágyi palacsintához nagyon hasonló a receptje, mégis van benne egy apró csavar, amitől még izgalmasabb lesz az étel. Próbáljátok ki!

Hozzávalók (10 főre):

A húsraguhoz:

  • 1 dl olaj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darált csirkecomb
  • 2 dl szárnyas alaplé
  • fűszerpaprika

A pörkölthöz:

  • 1 dl olaj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db csirkecombfilé
  • 10 dkg fehérpaprika
  • 10 dkg kápia paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 3 dl szárnyas alaplé
  • fűszerpaprika
  • 4 dl tejföl

A réteshez:

  • 8 db wonton tésztalap
  • 1 db tojássárgája
  • 1 liter olaj
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.