„Nem is úgy érzem magam, mint egy vendéglős, aki pénzért ételt és italt árul, hanem mint vendéglátó magyar házigazda, akinek a házát megtisztelték vendégei látogatásukkal” – mondta Gundel Károly. A közelmúltban Merczi Gábor, a Gundel executive séfje a nemzetközi hírű vendéglős első, 1937-ben megjelent szakácskönyve nyomán gyűjtötte csokorba a városligeti étteremben ma is felszolgált ételek eredeti, illetve minimális mértékben aktualizált 70 receptjét.
És azt tudtad, hogy a Gundel étterem 2014-ben bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe?
3490 Ft, Kossuth Kiadó Zrt.
A bécsi és salzburgi Hotel Sacher étterme, valamint a bécsi, salzburgi, grazi és innsbrucki Café Sacher a legnemesebb osztrák gasztronómiai hagyományok őrzője, de egyben az újításokra is nyitott. Az Osztrák–Magyar Monarchia világát idéző klasszikus ételek, a táfelspicc, a bécsi szelet, a Sacher- és az Esterházy-torta mellett az osztrák és a nemzetközi konyha legjobb receptjei is bekerültek a Sacher-szakácskönyv válogatásába, hogy ki-ki a saját konyhájában próbálhassa ki őket odahaza.
2990 Ft, Corvina Kiadó
Ebben a gyűjteményben akkor is találsz a fogadra valót, ha ismered a zsidó konyhát és akkor is, ha csupán elképzelésed van róla. A legendás budapesti étterem két séfje mindazokkal megosztja receptjeit, akik szeretnek jókat enni. Míg Rosenstein Tibor a nagymamáktól tanult módon elkészített ételek mestere, Róbert fia korunk elvárásai szerint újragondolja a hagyományos fogásokat. Azt is elárulják, hogy otthon mi kerül a háromgenerációs család asztalára.
És azt tudtad, hogy a Thrillist magazin 2016-ban az európai országok ikonikus éttermei közé sorolta a Rosensteint?
3990 Ft, Kossuth Kiadó
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.