Az éttermek és a borászatok is megsínylették a koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokat. A vendéglátóhelyek és sok pincészet is hónapokra bezárt. Most viszont már kimozdulhatunk és izgalmas gasztronómiai programokon, borvacsorákon is részt vehetünk.
A Vörös Postakocsi étteremben ezúttal a szekszárdi rosékirály kiváló borait kóstolhatjuk meg. Dúzsiék 1996-ban egy véletlen folytán kezdtek a rozé készítésébe, azóta pedig több külföldi neves megmérettetésen is sikereket értek el. A Cannes-i “le Modial du Rosé” rosé világversenyről máig 36 érmet hoztak el.
A július 30-i borvacsorán 3 különböző rozé szerepel az itallapon. A 2019-es Cuvée mellé sült vajas tésztába bújtatott zöldséges pestós jércemell lesz a fogás, a 2019-es Kékfrankos Rosé mellé lazacot kóstolhatunk, míg a 2018-as évjáratú Syrah Rosé selymes ízét egy különleges fogással élvezhetjük, ami roston sült rosé kacsamellfilé, málna redukcióval, camemberttel és burgonyapürével lesz.
A pincészet a rozék mellett a Fürtike nevű fehér borral indítja az estet, zárásként a desszert mellé pedig a 2016-os Cabernernet Franc-t kínálják majd.
Az est levezetője Szalai Gyula, sommelier lesz majd. A vacsora után pinceáron lehet majd vásárolni a borokból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.