Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Ajánló

Kóstolj szekszárdi borokat és egyél egy jót a belváros szívében!

Ha szereted a jó borokat, és szeretsz mellé finom ételeket enni, akkor íme egy kihagyhatatlan gasztroprogram: július 30-án Budapesten, a Ráday utcában található Vörös Postakocsi étteremben Dúzsi Tamás, a szekszárdi rosékirály borait kóstolhatod meg és finomabbnál-finomabb ételeket fogyaszthatsz.

Az éttermek és a borászatok is megsínylették a koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokat. A vendéglátóhelyek és sok pincészet is hónapokra bezárt. Most viszont már kimozdulhatunk és izgalmas gasztronómiai programokon, borvacsorákon is részt vehetünk.

A Vörös Postakocsi étteremben ezúttal a szekszárdi rosékirály kiváló borait kóstolhatjuk meg. Dúzsiék 1996-ban egy véletlen folytán kezdtek a rozé készítésébe, azóta pedig több külföldi neves megmérettetésen is sikereket értek el. A Cannes-i “le Modial du Rosé” rosé világversenyről máig 36 érmet hoztak el.

A július 30-i borvacsorán 3 különböző rozé szerepel az itallapon. A 2019-es Cuvée mellé sült vajas tésztába bújtatott zöldséges pestós jércemell lesz a fogás, a 2019-es Kékfrankos Rosé mellé lazacot kóstolhatunk, míg a 2018-as évjáratú Syrah Rosé selymes ízét egy különleges fogással élvezhetjük, ami roston sült rosé kacsamellfilé, málna redukcióval, camemberttel és burgonyapürével lesz.

A pincészet a rozék mellett a Fürtike nevű fehér borral indítja az estet, zárásként a desszert mellé pedig a 2016-os Cabernernet Franc-t kínálják majd.

Az est levezetője Szalai Gyula, sommelier lesz majd. A vacsora után pinceáron lehet majd vásárolni a borokból.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.