A lángos sokféle módon elkészíthető, íme, az egyik egyszerű változata: keverj össze1 kg lisztet, 4 ek meleg tejjel felfuttatott 50 g élesztőt, 500 ml tejet, 200 ml tejfölt, 1 tojássárgáját és 1 csapott ek sót. Meleg helyen 1 órán át kelessze, majd szaggasson belőle kisebb darabokat, formázza meg, és olajban süsse ki. Ez az alaptészta is variálható, népszerűek a kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatok is.
A feltétek terén a klasszikus sajtos, fokhagymás, tejfölös ugyan megunhatatlan, de már megjelentek a magyaros ízvilágú, például a szalámis, a káposztás-marhahúsos, a sonkás, a kolbászos, a lecsós lángosok.
Aki a hús nélküli verzióra szavazna, próbálja ki olajbogyóval, paradicsommal, salátafélékkel megpakolva, az édesszájúaknak pedig jöhet például a csoki- vagy mogyorókrémes, valamint a lekváros feltét is.
Lássuk be: bármennyire is szeretjük, a lángos nem éppen kalóriaszegény fogás. Aki diétázik, és nem szívesen modnana le a nyár kedvencéről, az a Fanny magazin eheti számában megtalálja az idei nyár slágerének a FELHŐLÁNGOSnak a receptjét, amely olaj és liszt nélkül készül!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.