Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Ajánló

A 4 legfinomabb szendvicskrém 4 perc alatt

Szendvicskrém vagy mártogatós, babkrém
Milyen jó, ha a hagyományos felvágott-sajt kombón túl van valami más is a tarsolyunkban, ha csak arra van időnk, hogy gyorsan összedobjunk, és bekapjunk egy szendvicset, nem igaz? Az alábbi 4 szendvicskrém-recept éppen ezt a célt szolgálja: villámgyorsan elkészíthetők, húsmentesek, és akár vendégváráskor, mártogatósként is jó szolgálatot tehetnek!

"Szeretnék én olyan nélkülözhetetlen lenni a színpadon, mint amilyen nélkülözhetetlen a Globus konzerv minden háztartásban!” - ez a mondat 1937-ben látott napvilágot, amikor a kor legismertebb művésze, Honthy Hanna színművésznő volt a Globus konzervek reklámarca. Azóta a márka számos változáson ment keresztül, de van, ami állandó a Globus konzervek életében: a természet, a hagyomány, az inspiráció, az innováció és a praktikum egyensúlya. Mindez pedig immáron egy évszázada így van, hiszen 2024-ben ünneplik a Globus zöldségkonzervek a piacra lépés 100. évfordulóját, a jeles évfordulót pedig egy különleges új külsővel ünneplik: itt a Levélkés Globus. És hogy mit is jelent ez? A Globus zöldség-és gyümölcskonzervekgyártója törődik a hagyományokkal, a természetességgel, az inspirációval, a praktikummal és az innovációval. Azzal, hogy a Globus zöldségkonzervek mostantól levélkés pecséttel vannak ellátva, a márka azt üzeni, hogy természetes, friss, rügyező, kész a megújulásra és rengeteg új gondolat sarjadhat belőle.

Egy  zöldségkrémes szendvics villámgyors és egészségs uzsonna, és mégis több, mint egy vajaskenyér! (Fotó: Shutetrstock)
Egy zöldségkrémes szendvics villámgyors és egészségs uzsonna, és mégis több, mint egy vajaskenyér! (Fotó: Shutetrstock)

Az alábbi négy szendvicskrém egy-egy doboz ilyen konzervből készült: mindegyik túllép a megszokott ízkombinációkon, hogy valami új, izgalmas élménnyel lepje meg azt, aki megkóstolja. Elkészítésük nem tart tovább 5 percnél - jó, mosogatással együtt legyen 10 - és garantáltan mindenki kedvence lesz!

Magyaros borsókrém

1 db Globus zöldborsó konzerv (400 g) lé nélkül
2 g füstölt paprika
20 g vöröshagyma
3 g fokhagyma (2 gerezd)

bors
50 g olívaolaj
1 csokor petrezselyem

Hummusz

1 db Globus csicseriborsó konzerv (300g) lé nélkül
1 db lime leve és héja
20 g friss koriander
30 g tahini (szezám paszta)
3 g fokhagyma (2 gerezd)
100 g olívaolaj

bors

A csicseriborsó konzerv egyik legkézenfekvőbb felhasználás, ha humuszt készítünk belőle (Fotó: Shutterstock)
A csicseriborsó konzerv egyik legkézenfekvőbb felhasználás, ha humuszt készítünk belőle (Fotó: Shutterstock)

Kukoricakrém-mártogatós

1 db Globus szuperédes csemegekukorica (340 g) lé nélkül
1 g cayenne bors
1 db lime leve
15-20 g aszalt paradicsom
0,5 dl olívaolaj
10 g friss koriander
2 g füstölt paprika
savanyított jalapeno ízlés szerint (jó a konzerv is)

bors

Babkrém

1 db Globus nagyszemű fehérbab konzerv (326 g) lé nélkül
20 g olívaolaj
fél citrom leve
3 g fokhagyma (2 gerezd)
1 db lime héja
1 g római kömény
1 db sült kaliforniai paprika kockázva -feketére sütni, hámozni

bors
1 csokor petrezselyem
1 g szárított koriander

A hozzávalókat mind a négy krém esetében összekeverjük, egy turmixgépbe tesszük - vagy egy tálban, botmixerrel - és selymes krémmé pépesítjük.

A megújult, Levélkés Globus konzervek
A megújult, Levélkés Globus konzervek

(Receptek: Cuisine Catering Kft. )

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.