Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ajánló

A 4 legfinomabb szendvicskrém 4 perc alatt

Szendvicskrém vagy mártogatós, babkrém
Milyen jó, ha a hagyományos felvágott-sajt kombón túl van valami más is a tarsolyunkban, ha csak arra van időnk, hogy gyorsan összedobjunk, és bekapjunk egy szendvicset, nem igaz? Az alábbi 4 szendvicskrém-recept éppen ezt a célt szolgálja: villámgyorsan elkészíthetők, húsmentesek, és akár vendégváráskor, mártogatósként is jó szolgálatot tehetnek!

"Szeretnék én olyan nélkülözhetetlen lenni a színpadon, mint amilyen nélkülözhetetlen a Globus konzerv minden háztartásban!” - ez a mondat 1937-ben látott napvilágot, amikor a kor legismertebb művésze, Honthy Hanna színművésznő volt a Globus konzervek reklámarca. Azóta a márka számos változáson ment keresztül, de van, ami állandó a Globus konzervek életében: a természet, a hagyomány, az inspiráció, az innováció és a praktikum egyensúlya. Mindez pedig immáron egy évszázada így van, hiszen 2024-ben ünneplik a Globus zöldségkonzervek a piacra lépés 100. évfordulóját, a jeles évfordulót pedig egy különleges új külsővel ünneplik: itt a Levélkés Globus. És hogy mit is jelent ez? A Globus zöldség-és gyümölcskonzervekgyártója törődik a hagyományokkal, a természetességgel, az inspirációval, a praktikummal és az innovációval. Azzal, hogy a Globus zöldségkonzervek mostantól levélkés pecséttel vannak ellátva, a márka azt üzeni, hogy természetes, friss, rügyező, kész a megújulásra és rengeteg új gondolat sarjadhat belőle.

Egy  zöldségkrémes szendvics villámgyors és egészségs uzsonna, és mégis több, mint egy vajaskenyér! (Fotó: Shutetrstock)
Egy zöldségkrémes szendvics villámgyors és egészségs uzsonna, és mégis több, mint egy vajaskenyér! (Fotó: Shutetrstock)

Az alábbi négy szendvicskrém egy-egy doboz ilyen konzervből készült: mindegyik túllép a megszokott ízkombinációkon, hogy valami új, izgalmas élménnyel lepje meg azt, aki megkóstolja. Elkészítésük nem tart tovább 5 percnél - jó, mosogatással együtt legyen 10 - és garantáltan mindenki kedvence lesz!

Magyaros borsókrém

1 db Globus zöldborsó konzerv (400 g) lé nélkül
2 g füstölt paprika
20 g vöröshagyma
3 g fokhagyma (2 gerezd)

bors
50 g olívaolaj
1 csokor petrezselyem

Hummusz

1 db Globus csicseriborsó konzerv (300g) lé nélkül
1 db lime leve és héja
20 g friss koriander
30 g tahini (szezám paszta)
3 g fokhagyma (2 gerezd)
100 g olívaolaj

bors

A csicseriborsó konzerv egyik legkézenfekvőbb felhasználás, ha humuszt készítünk belőle (Fotó: Shutterstock)
A csicseriborsó konzerv egyik legkézenfekvőbb felhasználás, ha humuszt készítünk belőle (Fotó: Shutterstock)

Kukoricakrém-mártogatós

1 db Globus szuperédes csemegekukorica (340 g) lé nélkül
1 g cayenne bors
1 db lime leve
15-20 g aszalt paradicsom
0,5 dl olívaolaj
10 g friss koriander
2 g füstölt paprika
savanyított jalapeno ízlés szerint (jó a konzerv is)

bors

Babkrém

1 db Globus nagyszemű fehérbab konzerv (326 g) lé nélkül
20 g olívaolaj
fél citrom leve
3 g fokhagyma (2 gerezd)
1 db lime héja
1 g római kömény
1 db sült kaliforniai paprika kockázva -feketére sütni, hámozni

bors
1 csokor petrezselyem
1 g szárított koriander

A hozzávalókat mind a négy krém esetében összekeverjük, egy turmixgépbe tesszük - vagy egy tálban, botmixerrel - és selymes krémmé pépesítjük.

A megújult, Levélkés Globus konzervek
A megújult, Levélkés Globus konzervek

(Receptek: Cuisine Catering Kft. )

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.