"Szeretnék én olyan nélkülözhetetlen lenni a színpadon, mint amilyen nélkülözhetetlen a Globus konzerv minden háztartásban!” - ez a mondat 1937-ben látott napvilágot, amikor a kor legismertebb művésze, Honthy Hanna színművésznő volt a Globus konzervek reklámarca. Azóta a márka számos változáson ment keresztül, de van, ami állandó a Globus konzervek életében: a természet, a hagyomány, az inspiráció, az innováció és a praktikum egyensúlya. Mindez pedig immáron egy évszázada így van, hiszen 2024-ben ünneplik a Globus zöldségkonzervek a piacra lépés 100. évfordulóját, a jeles évfordulót pedig egy különleges új külsővel ünneplik: itt a Levélkés Globus. És hogy mit is jelent ez? A Globus zöldség-és gyümölcskonzervekgyártója törődik a hagyományokkal, a természetességgel, az inspirációval, a praktikummal és az innovációval. Azzal, hogy a Globus zöldségkonzervek mostantól levélkés pecséttel vannak ellátva, a márka azt üzeni, hogy természetes, friss, rügyező, kész a megújulásra és rengeteg új gondolat sarjadhat belőle.
Az alábbi négy szendvicskrém egy-egy doboz ilyen konzervből készült: mindegyik túllép a megszokott ízkombinációkon, hogy valami új, izgalmas élménnyel lepje meg azt, aki megkóstolja. Elkészítésük nem tart tovább 5 percnél - jó, mosogatással együtt legyen 10 - és garantáltan mindenki kedvence lesz!
1 db Globus zöldborsó konzerv (400 g) lé nélkül
2 g füstölt paprika
20 g vöröshagyma
3 g fokhagyma (2 gerezd)
só
bors
50 g olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 db Globus csicseriborsó konzerv (300g) lé nélkül
1 db lime leve és héja
20 g friss koriander
30 g tahini (szezám paszta)
3 g fokhagyma (2 gerezd)
100 g olívaolaj
só
bors
1 db Globus szuperédes csemegekukorica (340 g) lé nélkül
1 g cayenne bors
1 db lime leve
15-20 g aszalt paradicsom
0,5 dl olívaolaj
10 g friss koriander
2 g füstölt paprika
savanyított jalapeno ízlés szerint (jó a konzerv is)
só
bors
1 db Globus nagyszemű fehérbab konzerv (326 g) lé nélkül
20 g olívaolaj
fél citrom leve
3 g fokhagyma (2 gerezd)
1 db lime héja
1 g római kömény
1 db sült kaliforniai paprika kockázva -feketére sütni, hámozni
só
bors
1 csokor petrezselyem
1 g szárított koriander
A hozzávalókat mind a négy krém esetében összekeverjük, egy turmixgépbe tesszük - vagy egy tálban, botmixerrel - és selymes krémmé pépesítjük.
(Receptek: Cuisine Catering Kft. )
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.