Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szeptember 25. és október 4. között újra Design Hét lesz Budapesten. Idén 12. alkalommal vehetünk részt a színes programokon, ahol minden évben egyre több a gasztro-design esemény is. Lássuk, idén milyen programokon vehetünk részt!

A Design Hét évek óta nagy esemény Budapest életében, ami már nem csak a MOME hallgatóit érinti. A programok színvonala arra enged következtetni, hogy a szervezők naprakészek a design minden területén. A gasztronómia évről-évre egyre nagyobb teret követel magának a többi design ágazat mellett - ajánlunk néhányat a tematikus programok közül!

Tapas - gasztro-dizájn kiállítás az Iparművészeti Múzeumban

Az idei Design Hét díszvendége Spanyolország, így a gasztronómiai programokkal a spanyol konyhára kaphatunk némi rálátást.

A Tapas- spanyol gasztro-design kiállítás az Iparművészeti Múzeumban tekinthető meg a rendezvény utolsó napjáig. A tárlat három fő témaköre - a konyha, az asztal és az étel - humoros, látványos és legfőképpen profi designtárgyakon keresztül mutatja be, hogyan ötvöződhet étel és design. A kiállításon találkozhatunk az elismert Marti Guixé food designer munkáival, aki előadást is tart arról, hogyan kapcsoljaössze munkáiban a két szakterületet.

Gasztro-design kiállítás az Iparművészeti Múzeumban
Gasztro-design kiállítás az Iparművészeti Múzeumban
Bocuse d''Or - a felkészülés

A legnagyobb szakácsversenyen bemutatott gyönyörű és isteni ételek mögött nyagyjából egy hadseregnyi ember több hónapos munkája áll. A Design Héten bemutatkoznak az APLI Design munkatársai, a magyar Bocuse d''Or csapat formatervezői. Október 1. és 3. között kerekasztal-beszélgetésen és akapcsolódó kiállításon bevezetnek bennünket a felkészülés legrejtettebb titkaiba.

Persze fontos a design, de az ételekben mégiscsak az a legjobb, ha meg is tudjuk kóstolni őket. Összegyűjtöttük a workshopokat!

Emlékek cukrászdája

Góg Angéla food designer retró süteményeivel a gondtalan gyerekkort idézhetjük fel. Elmélete szerint, az ízek ugyanúgy előhívhatják régi emlékeinket, mint egyes tárgyak, vagy érzések. A szakember több száz, személyes történetet dolgozott fel, amelyek alapján megállapított öt különböző emléktípust. Az emléktípusok segítségével alkotta meg a süteményeit.

A Levande Chocolaterie-ben egyedi öntőformák segítségével Gaudi hexagon cementlapjait készíthetik el csokoládéból az időben jelentkezők. Ezenkívül megismerkedhetünk többféle csokoládétemperálási technikával, illetve betekintést nyerhetünk a kézműves csokoládék világába.

Tudatos jövő

A design mellett megjelenik a környezetvédelem és a fenntarthatóság. A környezettudatos étkeztetés iránt elhivatott Felelős Gasztro Hős és az egészséges ételeket árusító Fruccola étterem összefogása eredményezte a "És mi van otthon" című előadást, melyen egy osztálynyi gyerek vehet részt október 1-én. Az előadáson a gyerekek megismerkedhetnek a környezettudatos étkezés, a tudatos vásárlás legalapvetőbb fogalmaival mint a szezonalitás, az élelmiszer-szállítás vagy a komposztálás.

Design menü a Fruccolában

Az étteremben, a Design Hét teljes időtartama alatt megkóstolhatjuk a design menüt, ami a következő:

Design menü a Fruccolában. Fotó: Designhet.hu
Design menü a Fruccolában. Fotó: Designhet.hu

Köles-karfiol püré lenmagolajjal, fűszeres csicseriborsó konfitált fokhagymával, cékla carpaccio, chilis-korianderes sütőtök, polenta chips, fűszeres mandulaszósz

Édesburgonya puding karamellizált dióval

Zamatos-virágos tea

Tapas buli a Ankertben

A spanyol tematika jegyében igazi pörgős szombatra invitál minket az AnKert és az Edinas Paper Installations. A Fashion-Gourmet-Fiesta névre keresztelt programsorban lesz főzés, divatbemutató és buli, spanyol borokkal, tapasokkal és zenével. A helyek száma korlátozott, érdemes jelentkezni!

Jerezi ecetben marinált, grillezett kápia manchego habbal. Fotó: Edinas paper installations
Jerezi ecetben marinált, grillezett kápia manchego habbal. Fotó: Edinas paper installations
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.