A Design Hét évek óta nagy esemény Budapest életében, ami már nem csak a MOME hallgatóit érinti. A programok színvonala arra enged következtetni, hogy a szervezők naprakészek a design minden területén. A gasztronómia évről-évre egyre nagyobb teret követel magának a többi design ágazat mellett - ajánlunk néhányat a tematikus programok közül!
Az idei Design Hét díszvendége Spanyolország, így a gasztronómiai programokkal a spanyol konyhára kaphatunk némi rálátást.
A Tapas- spanyol gasztro-design kiállítás az Iparművészeti Múzeumban tekinthető meg a rendezvény utolsó napjáig. A tárlat három fő témaköre - a konyha, az asztal és az étel - humoros, látványos és legfőképpen profi designtárgyakon keresztül mutatja be, hogyan ötvöződhet étel és design. A kiállításon találkozhatunk az elismert Marti Guixé food designer munkáival, aki előadást is tart arról, hogyan kapcsoljaössze munkáiban a két szakterületet.
A legnagyobb szakácsversenyen bemutatott gyönyörű és isteni ételek mögött nyagyjából egy hadseregnyi ember több hónapos munkája áll. A Design Héten bemutatkoznak az APLI Design munkatársai, a magyar Bocuse d''Or csapat formatervezői. Október 1. és 3. között kerekasztal-beszélgetésen és akapcsolódó kiállításon bevezetnek bennünket a felkészülés legrejtettebb titkaiba.
Persze fontos a design, de az ételekben mégiscsak az a legjobb, ha meg is tudjuk kóstolni őket. Összegyűjtöttük a workshopokat!
Góg Angéla food designer retró süteményeivel a gondtalan gyerekkort idézhetjük fel. Elmélete szerint, az ízek ugyanúgy előhívhatják régi emlékeinket, mint egyes tárgyak, vagy érzések. A szakember több száz, személyes történetet dolgozott fel, amelyek alapján megállapított öt különböző emléktípust. Az emléktípusok segítségével alkotta meg a süteményeit.
A Levande Chocolaterie-ben egyedi öntőformák segítségével Gaudi hexagon cementlapjait készíthetik el csokoládéból az időben jelentkezők. Ezenkívül megismerkedhetünk többféle csokoládétemperálási technikával, illetve betekintést nyerhetünk a kézműves csokoládék világába.
A design mellett megjelenik a környezetvédelem és a fenntarthatóság. A környezettudatos étkeztetés iránt elhivatott Felelős Gasztro Hős és az egészséges ételeket árusító Fruccola étterem összefogása eredményezte a "És mi van otthon" című előadást, melyen egy osztálynyi gyerek vehet részt október 1-én. Az előadáson a gyerekek megismerkedhetnek a környezettudatos étkezés, a tudatos vásárlás legalapvetőbb fogalmaival mint a szezonalitás, az élelmiszer-szállítás vagy a komposztálás.
Az étteremben, a Design Hét teljes időtartama alatt megkóstolhatjuk a design menüt, ami a következő:
Köles-karfiol püré lenmagolajjal, fűszeres csicseriborsó konfitált fokhagymával, cékla carpaccio, chilis-korianderes sütőtök, polenta chips, fűszeres mandulaszósz
Édesburgonya puding karamellizált dióval
Zamatos-virágos tea
A spanyol tematika jegyében igazi pörgős szombatra invitál minket az AnKert és az Edinas Paper Installations. A Fashion-Gourmet-Fiesta névre keresztelt programsorban lesz főzés, divatbemutató és buli, spanyol borokkal, tapasokkal és zenével. A helyek száma korlátozott, érdemes jelentkezni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.