A kelbimbó az az étel, ami talán a leginkább megosztó lehet egy családon belül. Általában a gyerekeknek gyűlik meg a baja a néha kesernyés, túlfőzés esetén furcsa illatokat árasztó, vizesen lottyadt zöldséggel. De van, ahol a szülőkben is ellenérzést szül egy-egy régebben evett, rosszul elkészített kelbimbó emléke.
Pedig a kelbimbó egy igazi szuperzöldség: nagyon magas a C-vitamin-tartalma (10 dkg kelbimbó fedezi egy felnőtt napi szükségletét), ezenkívül gazdag K-vitaminban, folsavban, A-vitaminban, mangánban, élelmi rostokban. Továbbá található benne kálium, B1-, B2- és B6-vitamin, E-vitamin, réz, vas és kálcium. Sok benne a szénhidrát és a fehérje.
Érdemes tehát minél többet enni belőle, és hogy a család apraja-nagyja kedvet kapjon hozzá, érdemes a lehető legváltozatosabb módon elkészíteni: klasszikusan köretként szokták tálalni, de önmagában, illetve egy-két alapanyaggal társítva jó főétel, illetve remek levesbetét. A kelkáposztát nyugodtan helyettesíthetjük vele a húslevesben. De jóformán minden olyan ételt elkészíthetünk vele, ahol a recept eredetileg kelkáposztát irányoz elő. Mutatunk néhány ínycsiklandó fogást, ezek között biztosan találsz a család ínyére való finomságot!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.