Tojásos nokedli fejes salátával
Zsemlegombóc
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Alapételek

11 recept, amitől a karalábé lesz a kedvenc zöldséged!

A karalábét megfőzhetjük levesnek, készíthetünk belőle főzeléket, tejszínesen, tejfölösen, kevés friss zöldfűszerrel ízesítve nagyon kellemes fogást kapunk. Párolva köretként is adhatjuk, vagy ha elég nagy gumókkal van dolgunk, akkor nyugodtan meg is tölthetjük őket. Íme 11 szuper karalábés fogás.

A karalábé nagyon egészséges alapanyag. Alacsony a kalóriatartalma, koleszterint egyáltalán nem tartalmaz, viszont rostban gazdag. Nagyon sok benne a C-vitamin és a kálium, ezen kívül omega-3 és -6 zsírsavakat is tartalmaz, valamint található benne szelén, nátrium, mangán, réz, vas, kalcium, foszfor. A C-vitaminon kívül A-vitamint és B-komplexet tartalmaz. A karalábéban található izotiocianát segít az ösztrogén termelésében, ezzel vetve gátat bizonyos rákfajták kialakulásának.

A karalábé ehető levelei is sokféle tápanyagot tartogatnak számunkra, többek között B-vitaminokat, A- és K-vitamint, ásványi anyagokat és karotint.

A karalábé könnyen elkészíthető, gyorsan megpárolható, megfőzhető. A levele is felhasználható, nagyon jól lehet bele tölteni, akárcsak a szőlőlevélbe. Arra azonban oda kell figyelni, hogy a karalábé könnyen fás lehet, ami sokat levon az élvezeti értékéből. Épp ezért mindig hibátlan, foltoktól, vágásoktól mentes, friss, harsány színű, telt levelű zöldségeket vegyünk. A karalábét otthon 2-3 napot nyugodtan tárolhatjuk a konyhapulton, ha hosszabb ideig kívánjuk tárolni, akkor inkább a hűtőszekrényben keressünk neki helyet.

A zsengébb, vékony héjú karalábét nem feltétlen szükséges meghámozni, de a nagyobb darabokat már javasolt egy hámozó segítségével megszabadítani a külsejétől.

KARALÁBÉ-KRÉMLEVES >>>

TÖLTÖTT KARALÁBÉ FOKHAGYMÁS JOGHURTTAL >>>

ÚJHAGYMÁS KARALÁBÉFŐZELÉK MOGYORÓS HÚSGOMBÓCCAL >>>

KARALÁBÉS PULYKARAGU >>>

KAPROS-TEJFÖLÖS KARALÁBÉLEVES >>>


TÖLTÖTT KARALÁBÉ >>>


KARALÁBÉS HÚSGOMBÓC >>>


RÁNTOTT KARALÁBÉ FŰSZERES MÁRTOGATÓSSAL >>>


KARALÁBÉFŐZELÉK BUGGYANTOTT TOJÁSSAL >>>


KARALÁBÉ-KRÉMLEVES >>>


KARALÁBÉFŐZELÉK ZÖLDFŰSZERES TOJÁSTEKERCCSEL >>>

Még több szuper recept karalábéval >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.