30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Alapételek

Így készíthetsz házi leveskockát - 4 pofonegyszerű alaprecepttel

Egri húsleves gazdagon
Nem szereted bolti leveskockákat, de a gyorsan előállítható leveseket, mártásokat, főzelékeket annál inkább? Mutatunk 4 különféle alapléreceptet, amit jégkockatartóban lefagyasztva, bármikor előkaphatsz, ha szükséged van rá!
CSIRKE ALAPLÉ

Hozzávalók:
2-2,5 kg csirkecsont
3 nagy szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 zellerszár
1 babérlevél
4-5 szál petrezselyem
1 ág kakukkfű
1 teáskanál fehér bors
2 teáskanál só

Elkészítés: Egy nagy lábosba vagy levesesfazékba tesszük a csirkecsontot, a tisztított és feldarabolt aprított sárga- és fehérrépát, vörös- és fokhagymát, zellerszárat, a babérlevelet, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a borsot és a sót. Ráöntünk 6 liter hideg vizet. Felforraljuk, a tetejéről leszedjük a habját. A hőt csökkentve lassú tűzön 2–3 órán át főzzük, ha kell, leszedjük a habját. Az alaplevet egy finom szűrőn átszűrjük, és a hűtőben hűtjük egy éjszakán át. A tetejéről leszedjük a zsírt, azt kidobjuk. Kb. 3,5 liter lesz belőle.

3+1 EGYSZERŰ LEVESBETÉT, AMITŐL MÉG JOBB LESZ A HÚSLEVES! >>>
ZÖLDSÉG ALAPLÉ

Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
4 zellerszár
1 fej vöröshagyma
2 szál póréhagyma
1 kis fej fokhagyma
2 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
5 szál petrezselyem
8 szem bors
1 teáskanál só

Elkészítés: Egy nagy vastag alapú lábosban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott zöldféléket, és megforgatjuk, hogy mindenütt bevonja az olaj. Lefedve 5 percig pirítjuk (e művelet elhagyásával világosabb alaplevet kapunk). Ráöntünk 3 liter vizet, és felforraljuk. Ha kell, leszedjük a habját, beletesszük a babérlevelet, hámozatlanul a fokhagymát, és a petrezselymet, a borsot meg a sót. A hőt csökkentve lassú tűzön 1 órán át főzzük. Egy merőkanállal az alaplevet adagonként egy tálra tett finom szűrőbe kanalazzuk. A szilárd részeket gyengén megnyomkodjuk, hogy kijöjjön belőle az össze lé. A hűtőben hűtjük. Kb. 2,5 liter lesz belőle.

7 isteni zöldségleves >>>
MARHAHÚS ALAPLÉ

Hozzávalók:
2-2,5 kg darabolt marhacsont
2 nagyobb fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 zellerszár
3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 ág kakukkfű
4-5 szál petrezselyem
2 teáskanál szemes bors
2 teáskanál só

Elkészítés: A sütőt forróra (220 fok) előmelegítjük. A marhacsontot egy nagyobb tepsibe tesszük, és a sütőben 20 percig sütjük. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt vöröshagymát, sárga- és fehérrépát, zellerszárat, a fokhagymát, és még 20 percig sütjük. Mindezt egy nagy lábosba vagy leveses fazékba tesszük (a tepsiben maradt fölösleges zsírt kiöntjük). A sült hozzávalókhoz adjuk a babérlevelet, a kakukkfűágat és a petrezselymet, a borsot, a sót. Ráöntünk 6 liter hideg vizet, felforraljuk, leszedjük róla a felszínre emelkedett habot. A hőt csökkentve lassú tűzön 3–4 órán át főzzük, ha kell, leszedjük róla a habot. Az alaplevet egy finom szűrőn át tálba szűrjük. A szilárd részeket gyengén megnyomkodjuk, hogy kijöjjön belőle az össze lé. A hűtőben hűtjük egy éjszakán át, majd a tetejéről leszedjük a zsírt, ezt kidobjuk. Kb. 3 liter lesz belőle.

5 TRÜKK, AMIVEL A HÚSLEVESED OLYAN FINOM LESZ, MINT A NAGYIÉ! >>>
HAL ALAPLÉ

Hozzávalók:

2,5 kg-os hal
1 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
1 szál sárgarépa
1 zellerszár
6 szem bors
1 teáskanál só
1 babérlevél
1 citrom leve (vagy 1 dl fehérbor)

Elkészítés: A halnyesedék készítéséhez kidobjuk a szemet és a kopoltyút, aztán durvára aprítjuk szálkákat, fejeket és farkakat. Egy teáskanállal eltávolítjuk a halszemet a fejből, és az összes szálkát és nyesedéket 10 percre beletesszük egy tál sós hideg vízbe. Egy nagy lábosba vagy levesesfazékba tesszük az aprított halnyesedéket, a megtisztított és összeaprított vörös- és póréhagymát, sárgarépát és zellerszárat, a borsot, a sót, a babérlevelet és a citromlevét. Ráöntünk 2 liter hideg vizet. A keveréket felforraljuk, leszedjük róla a felszínére emelkedett habot. A hőt csökkentve lassú tűzön 20 percig főzzük, ha kell, leszedjük a habját. Egy finom szűrőn átszűrjük, és a hűtőbe tesszük hűlni. Kb. 1,5 liter lesz belőle.

DUNAI, TISZAI, BALATONI - ITT A 3 EREDETI HALÁSZLÉRECEPT >>>

Így készül a házi leveskocka

Az alaplevet lehűtjük, aztán egy mérőkancsót kibélelünk egy nejlonzacskóval, és egy merőkanállal annyit kanalazunk bele, amennyit meg akarunk fagyasztani. A zacskót kivesszük a kancsóból, felcímkézzük, biztonságosan lezárjuk, és a mélyhűtőbe tesszük. Ezt ismételjük, míg az összes alaplé elfogy. A jégkockakészítő vagy a tejfölöspohár is nagyon jó erre a célra. A fagyasztott leveskockák nejlonzacskóban tárolhatók.

Levesreceptek minden mennyiségben! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.