Kukorica nélkül nem múlhat el a nyár - ráadásul nemcsak finom, de egészséges is! Nagyon magas az antioxidáns tartalma, televan B és C-vitaminnal, folsavban, magnéziumban, káliumban és foszforban is gazdag.
3 dolog, amit nem tudtál a kukoricáról
- Az indiánok termesztettek először kukoricát. Európába csak Amerika felfedezése után jutott el. Népi elnevezése, a „tengeri” is arra utal, hogy a tengerentúlról származik. De számos más neve is van a magyar tájegységeken belül is, például törökbúza vagy málé.
- Vásárlásnál egyáltalán nem mindegy, hogy melyik kukoricát választod. Az első, amire érdemes odafigyelned az a színe. Sajnos sokan takarmánykukoricát próbálnak árulni csemegekukoricaként. Tudni kell, hogy a takarmánykukorica sötétebb, pirosas, míg a csemegekukorica sokkal világosabb, majdhogynem fehér.
-A kukorica a legtöbb országban alapvető népélelmezési cikk, de az USA a világ legnagyobb kukoricatermesztője. Az éves termés kb. 80 %-át még mindig takarmányozási célra használják fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.