Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Alapételek

Az 5 legfinomabb Waldorf-saláta, ami elkápráztat egyszerűségével

A klasszikus amerikai saláta roppant egyszerű receptje még most is nagyon népszerű, igaz, némi változtatással készül manapság. Bármelyik variációja tökéletes nyári ebédekhez vagy vacsorákhoz köretként. Mutatjuk is az 5 legszuperebb receptet!

A Waldorf-salátát először 1893-ban szolgálták fel a New York-i Waldorf-Astoria Hotel egyik jótékonysági estjén. Az eredeti recept csupán almát, zellert és majonézt tartalmazott, és nevét nem magáról a hotelről, hanem az ott dolgozó Oscar Tschirkyről kapta, akit Waldorf Oscarként vált ismertté. Az úriember nevéhez sok más étel receptje is fűzödik abból a korból, és egy szakácskönyv is, noha ő maga nem séf volt, hanem a szálloda főkomornyikja.

Az idők alatt a Waldorf-saláta receptje itt-ott változott, elsősorban bővült az alapanyagok listája. Ma már a diót is a fő összetevők között említik, és nem ritka, hogy szőlő vagy mazsola is kerül a salátába.

Az egészségtudatosabb változatokban a majonézt általában joghurtra cserélik, így kevesebb zsírt tartalmaz a saláta. A dió helyett gyakran használnak mandulát vagy pekándiót, vagy akár el is hagyják az olajos magvakat.

A Waldorf-saláta egyszerű, mégis elegáns étel, ami számos variációban készíthető. Akár az eredeti receptet követed, akár új változatokat próbálsz ki, a siker garantált. Összegyűjtöttük az 5 legfinomabb Waldorf-saláta receptjét, melyeket érdemes kipróbálni még a nyáron.

WALDORF-SALÁTA>>>

Waldorf-saláta
Waldorf-saláta

15 PERCES WALDORF SALÁTA>>>

15 perces Waldorf-saláta
15 perces Waldorf-saláta

WALDORF-SALÁTA EMENTÁLI SAJTTAL>>>

Waldorf-saláta ementáli sajttal
Waldorf-saláta ementáli sajttal

WALDORF-SALÁTA PULYKÁBÓL>>>

Waldorf-saláta pulykából
Waldorf-saláta pulykából

DIÉTÁS WALDORF-SALÁTA>>>

Waldorf saláta diétásan
Waldorf saláta diétásan

MÉG TÖBB KÖNNYED ÉS ELLENÁLLHATATLAN SALÁTARECEPT A MINDMEGETTÉN>>>

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.