Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Alapételek

Egy igazi klasszikus hétvégére: rántott karaj petrezselymes újburgonyával

Vannak olyan ételek, amelyek soha nem kopnak ki a magyar konyhából: a rántott karaj pont ilyen, mint ahogy a petrezselymes újburgonya és az ecetes fejes saláta is. Ha esetleg neked még nincs tuti recepted, segítünk!

Rántott hús a legtöbb családban minden héten – de havonta egyszer biztosan – készül. Az újburgonyára eddig várni kellett, de most végre jöhet köretként, felidézve gyerekkorunk vasárnapi ebédjeit.

Rántott töltött karaj petrezselymes újburgonyával és az elmaradhatatlan ecetes fejes salátával / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Rántott töltött karaj petrezselymes újburgonyával és az elmaradhatatlan ecetes fejes salátával / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A karajhoz:

  • 60 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 4 szelet főtt füstölt tarja
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 csokor snidling vagy medvehagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1-2 új sárgarépa
  • 1 marék zöldborsó
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • zsiradék a sütéshez
  • bors

Az újburgonyához:

  • 1 kg apró újburgonya
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöldje
  • 3 evőkanál zsiradék
  • őrölt fehér bors

A salátához:

  • 2 fejes saláta
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő méz vagy édesítőszer (ízlés szerint lehet több is)
  • 2 evőkanál alma- vagy borecet
  • 2 nagy csipet só

Elkészítése:

  1. Egy evőkanál zsiradékot teszünk egy serpenyőbe. Hozzáadjuk az apróra vágott füstölt tarját, a kis kockákra metélt sárgarépát meg a maréknyi zöldborsót, az összevágott hagymaféléket, a friss kakukkfüvet, és együtt pároljuk, közben ízesítjük sóval, borssal. Ha a zöldségek már roppanósak, hagyjuk kicsit hűlni. Hozzákeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét. Lereszeljük a kétféle sajtot, hozzáforgatjuk a tarjás-zöldséges alaphoz.
  2. A karajt szeletekre vágjuk. Minden szeletet éles késsel kinyitunk, nagyobb lappá veregetjük. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Mindegyik szelet egyik oldalára teszünk egy-egy nagy adag tölteléket. Ráhajtjuk a hús másik oldalát. Megtűzhetjük fogpiszkálóval vagy hústűvel, de ha elég óvatosak vagyunk, nem szükséges. A szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk, majd azonnal ropogósra sütjük bő, közepesen forró zsiradékban. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.
  3. A fejes salátát megmossuk, majd negyedekbe vágjuk, ismét alaposan megmossuk, jól lecsöpögtetjük. Összekeverjük az öntetet a vízből, a cukorból, az ecetből és a sóból. Beletesszük a salátanegyedeket, jól átforgatjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe félórára, közben legalább egyszer átforgatjuk, hogy az ecetes lé minden levelet jól átitasson.
  4. A körethez az alaposan megmosott burgonyát egy serpenyőbe tesszük három evőkanál zsiradékkal, és fedő alatt egy kis sóval puhára pároljuk (ha picit idősebb már a krumpli, és kisebb a víztartalma, egy kevés víz is mehet alá). Ha már puha, hozzákeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét, meghintjük némi őrölt fehér borssal.

MINDENT KIRÁNTUNK! 7 ISTENI RÁNTOTT HÚS ÉS ZÖLDSÉG>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.