Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Alapételek

A legegyszerűbb böjti étel fillérekből: tojásleves villámgyorsan

A tojásleves egy igazi klasszikus. Afféle megmentő, amely nem csak a nagyböjt alatt és a lapos pénztárcás időszakban siet segítségünkre, hanem akkor is jól jön, ha idő hiányában kell ebédet prezentálnunk, vagy csak egy közelítő megfázást szeretnénk a lehető leghatásosabb módon elhárítani.

Annak ellenére, hogy a tojásleves egy rendkívül egyszerű, kevés alapanyagot felvonultató étel, mégis számtalan változata ismert, tipikusan olyan fogás, amit mindenütt ugyanúgy készítenek és mégis másképp.

A tojásleves alapja a rántás. Ebbe a rántásba általában jó minőségű pirospaprika is kerül, ez adja meg a leves színét, és sokat hozzátesz a végső ízvilágához. Ha igazán finom levest szeretnénk készíteni, akkor semmilyen körülmények között nem szabad spórolni a paprikával, jobb, ha ezzel a fűszerrel adjuk meg a leves sűrűségét, s nem a rántáshoz használt liszttel.

A tojásleves másik elengedhetetlen fűszere a kömény. Ez a – korianderhez hasonlóan – megosztó fűszer sok esetben csak azért okoz problémát, mert a kész ételben kellemetlen dolog ráharapni. Hogy ezt elkerüljük, használjunk őrölt változatot vagy főzés alatt zárjuk teatojásba a köménymagot.

A kész levest gazdagíthatjuk még tejföllel, adhatunk hozzá tejszínt, kínálhatunk mellé ropogósra sült bacon csipszet, de a lényeg, hogy kellően sós, finoman pikáns, nem túl sűrű, de tartalmas végeredményt kapjunk.

A tojásleves pontos receptjét itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.