Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Alapételek

A legegyszerűbb böjti étel fillérekből: tojásleves villámgyorsan

A tojásleves egy igazi klasszikus. Afféle megmentő, amely nem csak a nagyböjt alatt és a lapos pénztárcás időszakban siet segítségünkre, hanem akkor is jól jön, ha idő hiányában kell ebédet prezentálnunk, vagy csak egy közelítő megfázást szeretnénk a lehető leghatásosabb módon elhárítani.

Annak ellenére, hogy a tojásleves egy rendkívül egyszerű, kevés alapanyagot felvonultató étel, mégis számtalan változata ismert, tipikusan olyan fogás, amit mindenütt ugyanúgy készítenek és mégis másképp.

A tojásleves alapja a rántás. Ebbe a rántásba általában jó minőségű pirospaprika is kerül, ez adja meg a leves színét, és sokat hozzátesz a végső ízvilágához. Ha igazán finom levest szeretnénk készíteni, akkor semmilyen körülmények között nem szabad spórolni a paprikával, jobb, ha ezzel a fűszerrel adjuk meg a leves sűrűségét, s nem a rántáshoz használt liszttel.

A tojásleves másik elengedhetetlen fűszere a kömény. Ez a – korianderhez hasonlóan – megosztó fűszer sok esetben csak azért okoz problémát, mert a kész ételben kellemetlen dolog ráharapni. Hogy ezt elkerüljük, használjunk őrölt változatot vagy főzés alatt zárjuk teatojásba a köménymagot.

A kész levest gazdagíthatjuk még tejföllel, adhatunk hozzá tejszínt, kínálhatunk mellé ropogósra sült bacon csipszet, de a lényeg, hogy kellően sós, finoman pikáns, nem túl sűrű, de tartalmas végeredményt kapjunk.

A tojásleves pontos receptjét itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.