Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Ez a fasírt recept mindent visz! Vigyázz, mert pillanatok alatt elkapkodják!

Fasírt /Fotó: Mindmegette
A fasírt amióta világ a világ, a magyar konyha egyik elengedhetetlen és egyben megkerülhetetlen remekműve. Finom, és nagyon egyszerű, így bárki elkészítheti, megunni pedig lehetetlen. Jól mutat hidegtálakon, de krumplipürével, petrezselymes burgonyával, sült krumplival, esetleg egy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal tálalva is ellenállhatatlan.

Egy igazán finom receptet keresel a klasszikus fasírthoz? Akkor ne kutass tovább, mert megtaláltad! Ha akad otthon egy kevés darált hús, szikkadt zsemle, vöröshagyma, tojás, zsemlemorzsa, na meg némi fűszer, akkor már félig nyert ügyed van. Így szinte már minden adott egy adag kiváló fasírt elkészítéséhez, a többit pedig az alábbi receptvideóból megtudhatod. Vigyázz, mert villámgyorsan elkapkodják!

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 db szikkadt zsemle
  • őrölt feketebors
  • 2 tk fűszerpaprika
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

A FASÍRT PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>

Elkészítés:

  1. A fasírt elkészítéséhez megdinszteljük olajon az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, majd a tojásokat is ráütjük.
  2. A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk néhány percre, aztán alaposan kifacsarjuk, és ezt is a húshoz adjuk.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával a fasírtalapot, majd alaposan keverjük össze. Használjuk a kezeinket! Ha túl lágy lenne a massza, akkor adjunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát is.
  4. Miután alaposan összekevertük a fasírtmasszát, vizes kézzel pici golyókat formázunk belőle, majd kevés zsemlemorzsában megforgatjuk. Így lesz jó ropogós a külsejük.
  5. Végül nem túl forró olajban, pár perc alatt kisütjük valamennyit. Krumplipürével, petrezselymes burgonyával vagy sült krumplival is tálalhatjuk. Adhatunk hozzá tejfölös-hagymás mártogatóst is.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.