Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Alapételek

Ez a fasírt recept mindent visz! Vigyázz, mert pillanatok alatt elkapkodják!

Fasírt /Fotó: Mindmegette
A fasírt amióta világ a világ, a magyar konyha egyik elengedhetetlen és egyben megkerülhetetlen remekműve. Finom, és nagyon egyszerű, így bárki elkészítheti, megunni pedig lehetetlen. Jól mutat hidegtálakon, de krumplipürével, petrezselymes burgonyával, sült krumplival, esetleg egy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal tálalva is ellenállhatatlan.

Egy igazán finom receptet keresel a klasszikus fasírthoz? Akkor ne kutass tovább, mert megtaláltad! Ha akad otthon egy kevés darált hús, szikkadt zsemle, vöröshagyma, tojás, zsemlemorzsa, na meg némi fűszer, akkor már félig nyert ügyed van. Így szinte már minden adott egy adag kiváló fasírt elkészítéséhez, a többit pedig az alábbi receptvideóból megtudhatod. Vigyázz, mert villámgyorsan elkapkodják!

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 db szikkadt zsemle
  • őrölt feketebors
  • 2 tk fűszerpaprika
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

A FASÍRT PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>

Elkészítés:

  1. A fasírt elkészítéséhez megdinszteljük olajon az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, majd a tojásokat is ráütjük.
  2. A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk néhány percre, aztán alaposan kifacsarjuk, és ezt is a húshoz adjuk.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával a fasírtalapot, majd alaposan keverjük össze. Használjuk a kezeinket! Ha túl lágy lenne a massza, akkor adjunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát is.
  4. Miután alaposan összekevertük a fasírtmasszát, vizes kézzel pici golyókat formázunk belőle, majd kevés zsemlemorzsában megforgatjuk. Így lesz jó ropogós a külsejük.
  5. Végül nem túl forró olajban, pár perc alatt kisütjük valamennyit. Krumplipürével, petrezselymes burgonyával vagy sült krumplival is tálalhatjuk. Adhatunk hozzá tejfölös-hagymás mártogatóst is.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.