Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Alapételek

Fasírtvariációk: 5 tipp, hogy felturbózd a hagyományos húspogácsát

A húspogácsa közkedvelt feltét, illetve körettel főfogás is lehet. Próbáld ki a főbb mediterrán ízesítési módokat, és fedezd fel a különbséget! Meglátod, érdemes!

Alaprecept

Összegyúrunk 50 dkg darált húst 1 fej felaprított vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1-2 db tojással és 1 db vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlével. A masszát sóval és borssal ízesítjük. Az alábbi fűszerek hozzáadása után tetszőleges méretű gombócokat formázunk belőle, majd beleforgatjuk zsemlemorzsába (ez a lépés elhagyható), és forró, bő olajban vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben magas hőmérsékleten aranybarnára sütjük.


Olasz

A frissen felaprított bazsalikom és oregánó jellegzetes ízt ad a vagdaltnak. Összesen kb. 1 ek fűszert adj a húsmasszához. Gazdagíthatod még 50 g apróra vágott szárított paradicsommal is.

Francia

Vegyíts a masszába 1-2 ek magos vagy mag nélküli dijoni mustárt. 1 tk szárított vagy mirelit provence-i fűszerkeverékkel teheted teljessé a franciás ízhatást.

Görög

Gyúrj a nyers masszába 4 dkg felaprított olajbogyót, 2 ek felaprított petrezselyemzöldet és plusz 1 gerezd felaprított fokhagymát. A formázás után mindegyik fasírt közepébe nyomj 1-1 darabka feta sajtot.

Spanyol

Olajjal kikent serpenyőben piríts meg 2-3 ek apróra felkockázott sárga kaliforniai paprikát. Ha sok levet eresztett, csöpögtesd le róla, majd langyosra hűtve add a darált húshoz. Ízesítd 1-2 tk édes-nemes vagy csípős paprikával, valamint 1 tk paradicsompürével. Kukoricát is keverhetsz bele. Ehhez a verzióhoz jól illik bármilyen paprikamártás is.

Marokkói

Apríts finomra 5 dkg dióbelet, és keverd a húsmasszához 1 tk csípős paprikával, ½ tk őrölt római köménnyel és ½ tk őrölt fahéjjal együtt. Tálaláskor mártogasd frissen felaprított korianderrel ízesített joghurtba.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.