Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Alapételek

Fasírtvariációk: 5 tipp, hogy felturbózd a hagyományos húspogácsát

A húspogácsa közkedvelt feltét, illetve körettel főfogás is lehet. Próbáld ki a főbb mediterrán ízesítési módokat, és fedezd fel a különbséget! Meglátod, érdemes!

Alaprecept

Összegyúrunk 50 dkg darált húst 1 fej felaprított vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1-2 db tojással és 1 db vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlével. A masszát sóval és borssal ízesítjük. Az alábbi fűszerek hozzáadása után tetszőleges méretű gombócokat formázunk belőle, majd beleforgatjuk zsemlemorzsába (ez a lépés elhagyható), és forró, bő olajban vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben magas hőmérsékleten aranybarnára sütjük.


Olasz

A frissen felaprított bazsalikom és oregánó jellegzetes ízt ad a vagdaltnak. Összesen kb. 1 ek fűszert adj a húsmasszához. Gazdagíthatod még 50 g apróra vágott szárított paradicsommal is.

Francia

Vegyíts a masszába 1-2 ek magos vagy mag nélküli dijoni mustárt. 1 tk szárított vagy mirelit provence-i fűszerkeverékkel teheted teljessé a franciás ízhatást.

Görög

Gyúrj a nyers masszába 4 dkg felaprított olajbogyót, 2 ek felaprított petrezselyemzöldet és plusz 1 gerezd felaprított fokhagymát. A formázás után mindegyik fasírt közepébe nyomj 1-1 darabka feta sajtot.

Spanyol

Olajjal kikent serpenyőben piríts meg 2-3 ek apróra felkockázott sárga kaliforniai paprikát. Ha sok levet eresztett, csöpögtesd le róla, majd langyosra hűtve add a darált húshoz. Ízesítd 1-2 tk édes-nemes vagy csípős paprikával, valamint 1 tk paradicsompürével. Kukoricát is keverhetsz bele. Ehhez a verzióhoz jól illik bármilyen paprikamártás is.

Marokkói

Apríts finomra 5 dkg dióbelet, és keverd a húsmasszához 1 tk csípős paprikával, ½ tk őrölt római köménnyel és ½ tk őrölt fahéjjal együtt. Tálaláskor mártogasd frissen felaprított korianderrel ízesített joghurtba.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.