Míg az Ízőrzők az ételekről, egy-egy település történelméről, népművészetéről és szokásairól szól, addig az Egy csipetnyi ÍZŐRZŐK egy adott étel elkészítését mutatja be. Az édes felvidéki pogácsa receptjét Takács Zoltánné osztotta meg a stábbal, ami a krumplitól sokáig puha marad. Tartalmas levesek után akár önálló második fogásként is megállja a helyét ez a laktató finomság, amit régen még forrón a gyerekek zsebébe tettek hideg téli napokon, hogy az iskolába vezető hosszú úton melegítse őket.
A tésztához:
A töltelékhez:
A tepsik kikenéséhez:
A Felvidék gasztronómiája rendkívül sokszínű és változatos, hiszen a terület történelmileg mindig is különböző népek találkozási pontja volt. A magyar, a szlovák, a német, a cseh és az osztrák konyha is hatással volt a terület gasztronómiájára, ami egyedi és ízletes ételek kialakulásához vezetett. A felvidéki ételek többsége házi alapanyagokból készült, hiszen a térség lakossága hagyományosan földműveléssel és állattartással foglalkozott. Megfigyelhető a burgonya és a káposzta dominanciája és a juhtenyésztés miatt a bryndza (juhtúró) is kulcsfontosságú szerepet játszik a helyi konyhában.
(Kiemelt kép: Egy csipetnyi Ízőrzők)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.