Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Alapételek

Kolbász sütése sütőben: így nem reped szét, így marad szaftos

Ahány ház, annyi kolbász sütési praktika. De vajon meg kell szurkálni? Le kell fedni? Kell alá vizet önteni? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, mutatjuk, hogy kell kolbászt sütni sütőben, hogy az jó szaftos legyen és ne repedjen ki.

A kolbászsütés egyszerűnek tűnik, hiszen a betöltött kolbászt csak be kell tolni a sütőbe és készre kell sütni. Van azonban néhány szabály, amelyet érdemes betartani ahhoz, hogy a sült kolbász ne repedjen szét, de ne is legyen túl száraz a végeredmény.

Szabályok kolbászsütéshez

1. A friss kolbászt, a hurkával ellentétben érdemes egy picit (nem sok helyen) megszurkálni sütés előtt. Így nem fog kirepedni és sokkal szaftosabb és zamatosabb is lesz, ha a paprikás zsír ki tud csorogni a lyukakon.

2. A kifogástalan sült kolbász titka a hideg víz! Sütés előtt áztassuk hideg vízbe 5-10 percre, így garantáltan megőrzi eredeti formáját!

3. A kolbászt mindig hideg vagy csak enyhén előmelegített sütőben kezdjük sütni!

4. A fagyott kolbászt nem kell teljesen kiolvasztani, mielőtt sütőbe kerülne, fagyott állapotban viszont nem szabad megszurkálni. A fagyott kolbász szurkálása biztos, hogy repedéssel végződik, így a fagyott kolbászt csak 20 perc sütés után szurkáljuk meg enyhén.

5. A kolbászt úgy tegyük a tepsibe, hogy ne legyenek szorosan egymás mellé pakolva, ugyanis ha összesülnek, akkor is kirepedhetnek.

6. Sütés előtt öntsünk egy kis vizet a kolbász alá, így nem fog leragadni és szétdurrani sem.

7. Sütésnél mindenképp takarjuk le a tepsit, mert így nem ég meg a kolbász és nem fröccsen ki a zsír. A fóliát elég 10 perccel a sütés vége előtt eltávolítani.

8. Sütés közben kétszer forgassuk meg a kolbászt, hogy minden oldala egyenletesen megpiruljon.

Kolbász sütése sütőben lépésről lépésre

1. A kolbászt sütés előtt 5 percre hideg vízbe áztatjuk. Ha friss a kolbász, néhány helyen megszurkáljuk. Ha fagyott, akkor csak félig olvasztjuk fel és nem szurkáljuk meg.

2. A kolbászt tepisbe tesszük úgy, hogy ne érjenek össze. Éppen annyi vizet öntünk alá, hogy csak 3-4 mm víz legyen a tepsiben, és lefedjük alufóliával.

3. Hideg vagy maximum 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokra állítva sütni kezdjük. 25 perc után kivesszük, és megfordítjuk. Ha fagyottan tettük be, enyhén meg is szurkáljuk. Ezután további 10-15 percig sütjük lefedve, majd visszafordítjuk a kolbászokat, eltávolítjuk a fóliát a tetejéről, és 5-10 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp: Az utolsó negyed órában érdemes gyakran figyelni, mert attól függően, hogy mennyire volt hideg vagy fagyos a kolbász, és hideg vagy előmelegített sütőbe tettük, eltérhet a sütési idő.

Mutatjuk videón, hogy lesz tökéletes a sült kolbász

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.