A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percig pihentetjük, aztán hozzáadjuk az olajat és a rumot (ha szükséges, egy kevés buborékos ásvány-/szódavízet is), és 8-10 palacsintát sütünk belőle.
A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal/margarinnal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt (ebben fogjuk tálalni).
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgájákkal és a túróval.
Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját, aztán óvatosan, hogy össze ne törjük, (lyukas fakanállal) lazán beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát a rummal együtt.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük, majd félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőedénybe.
Az öntethez (botmixerrel) simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsintarakottas tetejére locsoljuk, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc). 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és a sütőedényben tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.