Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Alapételek

Így csomagold az ételeket fagyasztás előtt

Az ember azt hinné, hogy a fagyasztás a világ legegyszerűbb dolga. Ez így is van, ám azon túl, hogy fogjuk magunkat, és csak simán bedobáljuk az ételeket a fagyóba, néhány dologra nem árt odafigyelni. Kövesd a következő tippeket hús, kenyér, vagy gyümölcs fagyasztásához, így biztosan sokáig elállnak majd.

Húsok

Fontos, hogy csak friss húst fagyasszunk le. Ha nem túl nedves, akkor tartsuk meg az eredeti csomagolásában, majd úgy tegyük a fagyasztóba. Ha azonban ez nem így van, itassuk le róla a nedvességet, így elkerülhetjük a jegképződést a felületén. Ha két hétnél tovább szeretnénk tárolni, érdemes valamilyen tasakba tenni, mielőtt a jégszekrénybe kerülne. Erre tökéletes eszköz egy mélyhűtőtasak. Minél soványabb a hús, annál tovább fog elállni.

Tipp: Ha hússzeleteket készülünk lefagyasztani, akkor ajánlott közéjük helyezni egy darab frissentartó fóliát. Ez azért jó, mert nem fognak egy tömbbé fagyani. A zacskót, vagy csomagolást minden esetben zárjuk le úgy, hogy előtte kinyomkodjuk belőle a levegőt. Soha ne pakolj még fagyasztatlan élelmiszert fagyasztott húsra, ugyanis az könnyen felengedhet, ezzel együtt pedig az íze is megváltozik.

Kenyerek

Van aki egészben fagyasztja le a kenyeret, ám célszerűbb nagyobb darabokra vágni, majd légmentesen folpackba, zacskóba, dobozba, vagy fagyasztótasakban eltenni. Fontos, hogy mindezt ne melegen tegyük, ugyanis így nem fog összegyűlni a csomagolásban a nedvesség és nem keletkeznek jégkristályok. Ez kiolvasztásnál komoly gondot okozhat, ugyanis a pékáru így teljesen elázhat.

Tipp: Ha teheted, frissebb kenyereket tegyél a fagyasztóba. A szikkadt, több napos pékárú lefagyasztása nem jó ötlet.

Gyümölcsök

Fagyasztás előtt szeleteljük fel a gyümölcsöket, majd magozzuk ki őket. Ha ezzel megvagyunk, tegyük egy jól zárható műanyag, vagy üveg edénybe, esetleg zacskóba. Így kiolvasztás után is megtartja frissességét. Előfordulhat, hogy kicsit megpuhul, de aránylag friss marad. Ha az adott gyümölcsöt nyáron, a szezonjában tesszük a fagyasztóba, tökéletes alapanyag lehet turmixokhoz, vagy fagylalt készítéséhez is.

Tipp: Ha a gyümölcsöt cukros vagy sós vízbe mártod fagyasztás előtt, jobban megőrzi a színét, és elkerülhető a felületén kialakuló fagyási sérülés, elszíneződés. Ha ezt az utat választod, mindenképpen itasd le róluk a vizet, hogy ne fagyjanak össze. Címkézd fel a tasakokat!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.