Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Alapételek

Ropogós, paradicsomos, nagyon sajtos - Így készíts tökéletes házi pizzát

pizza
Ma már szinte minden sarkon árulnak pizzát. Bátran kísérletezz otthon is az elkészítésével – a variációk száma szinte végtelen.

A pizza alapja a kovásszal készülő kenyértészta. Érdemes megtanulni az egyik legegyszerűbb alapreceptet, hiszen a frissen gyúrt házi változat sokkal ízletesebb, mint a félkészen vagy mélyhűtött formában vásárolható.

Így készítsD:

Keverjünk el 250 ml langyos vízben 20 g elmorzsolt élesztőt és 1 tk kristálycukrot. Hagyjuk néhány percig felfutni. Szitáljunk bele 400 g lisztet, adjunk hozzá 1-2 tk sót és 2 ek olívaolajat. Kézzel dolgozzuk össze, majd meleg helyen, lefedve kelesszük kb. 30 percig. A megkelt tésztát nyújtsuk ki, és nyomkodjuk olajjal kikent tepsibe úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Pakoljuk rá a tetszőleges feltétet, és előmelegített sütőben, 220 fokon süssük készre 20-25 perc alatt.

Tanács: Reformpizzát készítenél? Finomliszt helyett 200 g Graham-liszt, 100 g durumliszt és 100 g zabliszt keverékéből is gyúrhatod a tésztát.

Sütési fortélyok

* A kinyújtott, tepsibe helyezett tésztát szurkáld meg villával, mielőtt folytatnád a pizzakészítést.

* A sütőlapot vagy a rácsot érdemes a legalsó sínen betolni sütőbe, és erre ráhelyezni a tepsit.

* A szószt főzd sűrűre!

* Ha pár perc alatt elősütöd a tésztát, akkor biztosan nem fog átázni a mártástól.

* Az olaszok nem bonyolítják túl a feltéteket: a szószra csupán 1-2 hozzávaló kerül, a pizza tetejéről pedig nem hiányozhat a friss mozzarella, aminek felhasználás előtt ki kell nyomkodni a levét.

* Sütés közben 5-10 másodperce érdemes kinyitni a sütő ajtaját, hogy a hozzávalókból kipárolgó gőz távozhasson.

* A pizza szélébe akár sajtrudakat is tekerhetsz, így ott is nagyon finom lesz.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.