Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Alapételek

Joghurtos kovászosuborka-leves pirított baconnal – hőségben a legjobb választás!

Kánikulában nincs jobb egy hűsítő levesnél, legyen szó ebédről vagy vacsoráról. A kovászos uborkából készült leves frissítő és laktató, igazi nyári csemege. Mutatjuk, hogyan készítsd el.

A kovászos uborka és a joghurt igazán remek páros: ha elkészíted ezt a levest, biztosan imádni fogod! A legjobb, ha a saját magad által kovászolt uborkát használod, de ha nincs időd vagy valamiért nem sikerült, bátran használhatsz készen vásároltat is.

Joghurtos kovászosuborka-leves / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Joghurtos kovászosuborka-leves / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 1 l kovászosuborka-lé
  • 8 közepes kovászos uborka
  • 20 dkg bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor kapor vagy petrezselyem zöldje
  • 2 dl joghurt
  • 1 ek. liszt
  • zsiradék

Elkészítése:

  1. Meghámozzuk, felaprítjuk a vöröshagymát, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Öntünk rá egy kis uborkalevet, azzal is jól kiforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a liternyi kovászosuborka-levet, beleszórjuk a felvágott kaprot (petrezselyem zöldjét), felforraljuk. A lisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel, és besűrítjük vele a levest. Lehűtjük.
  2. Tálalás előtt belekeverjük a joghurtot és a felkockázott uborkát. A bacont vékony csíkokra vágjuk, száraz serpenyőben kipirítjuk, s a leves tetejére szórjuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.