Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Alapételek

Joghurtos kovászosuborka-leves pirított baconnal – hőségben a legjobb választás!

Kánikulában nincs jobb egy hűsítő levesnél, legyen szó ebédről vagy vacsoráról. A kovászos uborkából készült leves frissítő és laktató, igazi nyári csemege. Mutatjuk, hogyan készítsd el.

A kovászos uborka és a joghurt igazán remek páros: ha elkészíted ezt a levest, biztosan imádni fogod! A legjobb, ha a saját magad által kovászolt uborkát használod, de ha nincs időd vagy valamiért nem sikerült, bátran használhatsz készen vásároltat is.

Joghurtos kovászosuborka-leves / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Joghurtos kovászosuborka-leves / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 1 l kovászosuborka-lé
  • 8 közepes kovászos uborka
  • 20 dkg bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor kapor vagy petrezselyem zöldje
  • 2 dl joghurt
  • 1 ek. liszt
  • zsiradék

Elkészítése:

  1. Meghámozzuk, felaprítjuk a vöröshagymát, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Öntünk rá egy kis uborkalevet, azzal is jól kiforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a liternyi kovászosuborka-levet, beleszórjuk a felvágott kaprot (petrezselyem zöldjét), felforraljuk. A lisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel, és besűrítjük vele a levest. Lehűtjük.
  2. Tálalás előtt belekeverjük a joghurtot és a felkockázott uborkát. A bacont vékony csíkokra vágjuk, száraz serpenyőben kipirítjuk, s a leves tetejére szórjuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.