Kánikulában nincs jobb egy hűsítő levesnél, legyen szó ebédről vagy vacsoráról. A kovászos uborkából készült leves frissítő és laktató, igazi nyári csemege. Mutatjuk, hogyan készítsd el.
A kovászos uborka és a joghurt igazán remek páros: ha elkészíted ezt a levest, biztosan imádni fogod! A legjobb, ha a saját magad által kovászolt uborkát használod, de ha nincs időd vagy valamiért nem sikerült, bátran használhatsz készen vásároltat is.
Hozzávalók:
1 l kovászosuborka-lé
8 közepes kovászos uborka
20 dkg bacon
1 vöröshagyma
1 csokor kapor vagy petrezselyem zöldje
2 dl joghurt
1 ek. liszt
zsiradék
Elkészítése:
Meghámozzuk, felaprítjuk a vöröshagymát, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Öntünk rá egy kis uborkalevet, azzal is jól kiforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a liternyi kovászosuborka-levet, beleszórjuk a felvágott kaprot (petrezselyem zöldjét), felforraljuk. A lisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel, és besűrítjük vele a levest. Lehűtjük.
Tálalás előtt belekeverjük a joghurtot és a felkockázott uborkát. A bacont vékony csíkokra vágjuk, száraz serpenyőben kipirítjuk, s a leves tetejére szórjuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.