Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ha szeretnéd picit csökkenteni a húsbevitelt, de kifogytál az ötletekből, akkor ez a te recepted! Fűszeres gombaragut mutatunk, melyhez még a köret sem mondható szokásosnak!

Aki vegán vagy vegetáriánus étrendet követ, esetleg csak szeretné csökkenteni a napi húsbevitelt, annak meg kell tanulnia igazán változatosan főznie, és hasonló alapanyagokból is ízletes, különleges ételeket kreálni. A gyakorlott vegánoknak ez a kisujjában van, ám aki csak most kezd bele, vagy szimplán kísérletezne, azok számára ételmentőek lehetnek a finom és egyszerű receptek.

Kakukkfüves-paradicsomos gombaragu polentával /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Kakukkfüves-paradicsomos gombaragu polentával /Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ilyen ez a kakukkfüves-paradicsomos gombaragu is, melyhez a köret sem a szokásos, ugyanis nem krumplit vagy rizst, hanem polentát kínálunk mellé. Íme a Vidék íze magazin remek vegán receptje!

Így készül a kakukkfüves-paradicsomos gombaragu polentával!

Hozzávalók:

A raguhoz:

  • 1 kg apró gomba
  • 1 doboz shimeji gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ág friss vagy egy teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 8 db koktélparadicsom
  • 1 db daraboltparadicsom-konzerv
  • 1 tk. paradicsompüré
  • 3 ek. olívaolaj
  • bors

A polentához:

  • 22 dkg kukoricadara
  • 1,5 liter zöldségalaplé
  • 8 dkg vaj
  • bors

Elkészítés:

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük az olajon. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, két percig együtt pároljuk. Beledobjuk a kakukkfüvet, felöntjük a borral, és zsírjára pirítjuk. Ekkor tesszük bele a megtisztított, feldarabolt gombát. Felöntjük az alaplével, ráborítjuk a paradicsomkonzervet, és negyedórán át főzzük. Beletesszük a paradicsompürét és a koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk, és még öt percig rotyogtatjuk.
  2. A polentához egy fazékban felforraljuk az alaplét. Beleszórjuk a kukoricadarát, habverővel csomómentesre keverjük. Kis lángon krémes állagúra főzzük, közben megkóstoljuk, és ha szükséges, kis mértékben sózzuk és borsozzuk. Leemeljük a tűzhelyről, és rögtön belekavarjuk a hideg vajat.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.