Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Ha szeretnéd picit csökkenteni a húsbevitelt, de kifogytál az ötletekből, akkor ez a te recepted! Fűszeres gombaragut mutatunk, melyhez még a köret sem mondható szokásosnak!

Aki vegán vagy vegetáriánus étrendet követ, esetleg csak szeretné csökkenteni a napi húsbevitelt, annak meg kell tanulnia igazán változatosan főznie, és hasonló alapanyagokból is ízletes, különleges ételeket kreálni. A gyakorlott vegánoknak ez a kisujjában van, ám aki csak most kezd bele, vagy szimplán kísérletezne, azok számára ételmentőek lehetnek a finom és egyszerű receptek.

Kakukkfüves-paradicsomos gombaragu polentával /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Kakukkfüves-paradicsomos gombaragu polentával /Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ilyen ez a kakukkfüves-paradicsomos gombaragu is, melyhez a köret sem a szokásos, ugyanis nem krumplit vagy rizst, hanem polentát kínálunk mellé. Íme a Vidék íze magazin remek vegán receptje!

Így készül a kakukkfüves-paradicsomos gombaragu polentával!

Hozzávalók:

A raguhoz:

  • 1 kg apró gomba
  • 1 doboz shimeji gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ág friss vagy egy teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 8 db koktélparadicsom
  • 1 db daraboltparadicsom-konzerv
  • 1 tk. paradicsompüré
  • 3 ek. olívaolaj
  • bors

A polentához:

  • 22 dkg kukoricadara
  • 1,5 liter zöldségalaplé
  • 8 dkg vaj
  • bors

Elkészítés:

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük az olajon. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, két percig együtt pároljuk. Beledobjuk a kakukkfüvet, felöntjük a borral, és zsírjára pirítjuk. Ekkor tesszük bele a megtisztított, feldarabolt gombát. Felöntjük az alaplével, ráborítjuk a paradicsomkonzervet, és negyedórán át főzzük. Beletesszük a paradicsompürét és a koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk, és még öt percig rotyogtatjuk.
  2. A polentához egy fazékban felforraljuk az alaplét. Beleszórjuk a kukoricadarát, habverővel csomómentesre keverjük. Kis lángon krémes állagúra főzzük, közben megkóstoljuk, és ha szükséges, kis mértékben sózzuk és borsozzuk. Leemeljük a tűzhelyről, és rögtön belekavarjuk a hideg vajat.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.