Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Ha szeretnéd picit csökkenteni a húsbevitelt, de kifogytál az ötletekből, akkor ez a te recepted! Fűszeres gombaragut mutatunk, melyhez még a köret sem mondható szokásosnak!

Aki vegán vagy vegetáriánus étrendet követ, esetleg csak szeretné csökkenteni a napi húsbevitelt, annak meg kell tanulnia igazán változatosan főznie, és hasonló alapanyagokból is ízletes, különleges ételeket kreálni. A gyakorlott vegánoknak ez a kisujjában van, ám aki csak most kezd bele, vagy szimplán kísérletezne, azok számára ételmentőek lehetnek a finom és egyszerű receptek.

Kakukkfüves-paradicsomos gombaragu polentával /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Kakukkfüves-paradicsomos gombaragu polentával /Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ilyen ez a kakukkfüves-paradicsomos gombaragu is, melyhez a köret sem a szokásos, ugyanis nem krumplit vagy rizst, hanem polentát kínálunk mellé. Íme a Vidék íze magazin remek vegán receptje!

Így készül a kakukkfüves-paradicsomos gombaragu polentával!

Hozzávalók:

A raguhoz:

  • 1 kg apró gomba
  • 1 doboz shimeji gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ág friss vagy egy teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 8 db koktélparadicsom
  • 1 db daraboltparadicsom-konzerv
  • 1 tk. paradicsompüré
  • 3 ek. olívaolaj
  • bors

A polentához:

  • 22 dkg kukoricadara
  • 1,5 liter zöldségalaplé
  • 8 dkg vaj
  • bors

Elkészítés:

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük az olajon. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, két percig együtt pároljuk. Beledobjuk a kakukkfüvet, felöntjük a borral, és zsírjára pirítjuk. Ekkor tesszük bele a megtisztított, feldarabolt gombát. Felöntjük az alaplével, ráborítjuk a paradicsomkonzervet, és negyedórán át főzzük. Beletesszük a paradicsompürét és a koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk, és még öt percig rotyogtatjuk.
  2. A polentához egy fazékban felforraljuk az alaplét. Beleszórjuk a kukoricadarát, habverővel csomómentesre keverjük. Kis lángon krémes állagúra főzzük, közben megkóstoljuk, és ha szükséges, kis mértékben sózzuk és borsozzuk. Leemeljük a tűzhelyről, és rögtön belekavarjuk a hideg vajat.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.