Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Alapételek

Karácsonyi menü: húsmentes ünnepi ételek

Fejtörést okoz a menü összeállítása, mert nem csak vegetáriánusok ülnek majd az ünnepi asztalnál? Nem kell feltétlenül kétfélét feltálalnod, hiszen a gyomrot megterhelő pecsenyék után karácsony másnapján már a húsimádók is hálásak a könnyedebb zöldséges és tésztás fogásokért.
Fotó: Wirths PR / TrendXpress
Fotó: Wirths PR / TrendXpress

Legyen az előétel egy finom quiche. Ha kedvezni akarsz a húsimádóknak, akkor a feltét egyik részét sonkával vagy baconnel gazdagíthatod. Előre összeállíthatod, és ráérsz az étkezés előtt 20 perccel betenni a sütőbe. Kb. ennyi idő kell, hogy elkortyoljátok az aperitifet.

A vegák számára tökéletes főétel a zöldséges tésztafészek, amit a húsimádóknak köretként tálalhatsz sültek mellé. A desszert még ennyi pluszmunkát sem jelent, elvégre a gyümölcsös édesség nem megosztó.

Inspirálódj ajánlatunkból, és találj ki olyan fogásokat, amelyeket vegák és húsevők egyaránt jó étvággyal fogyaszthatnak!

Zöldséges quiche

Hozzávalók (6 személyre)
15 dkg liszt + a nyújtáshoz
2 tk sütőpor
4 ek napraforgóolaj
1 dl író
1 csipet só
25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, újhagyma, laskagomba)
zsiradék a formához
7,5 dkg ementáli sajt
10 dkg tejföl
1 db tojás
1 db tojássárgája

bors
fokhagymapor

15 SÓS PITE ÉS QUICHE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

Elkészítés

1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral. Hozzáadunk 2 ek olajat, majd simára gyúrjuk az íróval és a sóval. Folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 20 percig.

2. Közben a megtisztított és megmosott zöldségeket leszárítjuk, majd a sárgarépát felszeleteljük, az újhagymát 2-3 cm hosszú csíkokra metéljük, a gombát falatnyi darabokra vágjuk. Az előkészített zöldségeket a serpenyőben felhevített maradék 2 ek olajon pároljuk 3 percig.

3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kerek lappá nyújtjuk. Kibélelünk vele egy olajjal vagy vajjal vékonyan kikent közepes méretű piteformát, és eloszlatjuk rajta a zöldséget.

4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A lereszelt sajtot összekeverjük a tejföllel, az egész tojással és a tojássárgájával. Sóval, borssal, fokhagymaporral ízesítjük, majd a zöldségre öntjük. Végül a quiche-t az előmelegített sütőben sütjük 20 percig.

Zöldséges tésztafészek

Hozzávalók (6 személyre)
35 dkg tésztafészek

25 dkg sütőtök (héj és mag nélkül)
25 dkg cukkini
25 dkg piros húsú paprika
1 nagy fej hagyma
1 ek napraforgóolaj
tengeri só
bors
fokhagyma
25 dkg ementáli sajt

Elkészítés

1. A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

2. Közben a tökbelet felkockázzuk, a megtisztított, megmosott cukkinit felszeleteljük, a paprikát csíkokra vágjuk. Az apróra kockázott hagymát a felhevített olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, további 5 percig pároljuk, majd tengeri sóval, frissen őrölt borssal és ízlés szerint fokhagymával ízesítjük. A sajtot csíkokra metéljük. Egy keveset félreteszünk belőle, a többit összeforgatjuk a zöldségekkel.

3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztafészkeket sütőtálba vagy felfújtformába ültetjük, és elosztjuk rajtuk a sajtos zöldséget. Megszórjuk a félretett sajttal, és az előmelegített sütőben ráolvasztjuk kb. 10 perc alatt.

Sörtésztában sült gyümölcs

Hozzávalók (6 személyre)
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dkg teljes kiőrlésű szójaliszt (reformboltból)
2 db tojás
1,25 dl sör
tengeri só
őrölt fahéj
4 körszelet ananász (konzerv vagy friss)
4 db felezett őszibarack (konzerv)
6 db apró felezett vagy egész körtebefőtt (üveges)
2 dl olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

1. Az elvegyített kétféle lisztet palacsintatészta sűrűségűre keverjük a tojásokkal, a sörrel, valamint 1-1 csipet tengeri sóval és fahéjjal, majd állni hagyjuk egy rövid ideig.

2. Közben a lecsepegtetett ananászszeleteket és fél őszibarackokat harmadoljuk, az egész körtéket félbevágjuk. A gyümölcsdarabokat áthúzzuk a sörtésztán, és a felforrósított olajban adagonként aranysárgára sütjük. Végül konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és porcukorral megszórva tálaljuk. Vaníliafagylalt illik hozzá.

KARÁCSONYI MENÜ: KÜLÖNLEGES HÚSMENTES MENÜSOR, NEM CSAK VEGETÁRIÁNUSOKNAK >>>

EZ LESZ A KARÁCSONYI MENÜ A KIRÁLYI CSALÁDNÁL >>>

KARÁCSONYI MENÜ: 15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS AZ ÜNNEPEKRE! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.