Legyen az előétel egy finom quiche. Ha kedvezni akarsz a húsimádóknak, akkor a feltét egyik részét sonkával vagy baconnel gazdagíthatod. Előre összeállíthatod, és ráérsz az étkezés előtt 20 perccel betenni a sütőbe. Kb. ennyi idő kell, hogy elkortyoljátok az aperitifet.
A vegák számára tökéletes főétel a zöldséges tésztafészek, amit a húsimádóknak köretként tálalhatsz sültek mellé. A desszert még ennyi pluszmunkát sem jelent, elvégre a gyümölcsös édesség nem megosztó.
Inspirálódj ajánlatunkból, és találj ki olyan fogásokat, amelyeket vegák és húsevők egyaránt jó étvággyal fogyaszthatnak!
Hozzávalók (6 személyre)
15 dkg liszt + a nyújtáshoz
2 tk sütőpor
4 ek napraforgóolaj
1 dl író
1 csipet só
25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, újhagyma, laskagomba)
zsiradék a formához
7,5 dkg ementáli sajt
10 dkg tejföl
1 db tojás
1 db tojássárgája
só
bors
fokhagymapor
1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral. Hozzáadunk 2 ek olajat, majd simára gyúrjuk az íróval és a sóval. Folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 20 percig.
2. Közben a megtisztított és megmosott zöldségeket leszárítjuk, majd a sárgarépát felszeleteljük, az újhagymát 2-3 cm hosszú csíkokra metéljük, a gombát falatnyi darabokra vágjuk. Az előkészített zöldségeket a serpenyőben felhevített maradék 2 ek olajon pároljuk 3 percig.
3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kerek lappá nyújtjuk. Kibélelünk vele egy olajjal vagy vajjal vékonyan kikent közepes méretű piteformát, és eloszlatjuk rajta a zöldséget.
4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A lereszelt sajtot összekeverjük a tejföllel, az egész tojással és a tojássárgájával. Sóval, borssal, fokhagymaporral ízesítjük, majd a zöldségre öntjük. Végül a quiche-t az előmelegített sütőben sütjük 20 percig.
Hozzávalók (6 személyre)
35 dkg tésztafészek
só
25 dkg sütőtök (héj és mag nélkül)
25 dkg cukkini
25 dkg piros húsú paprika
1 nagy fej hagyma
1 ek napraforgóolaj
tengeri só
bors
fokhagyma
25 dkg ementáli sajt
1. A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
2. Közben a tökbelet felkockázzuk, a megtisztított, megmosott cukkinit felszeleteljük, a paprikát csíkokra vágjuk. Az apróra kockázott hagymát a felhevített olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, további 5 percig pároljuk, majd tengeri sóval, frissen őrölt borssal és ízlés szerint fokhagymával ízesítjük. A sajtot csíkokra metéljük. Egy keveset félreteszünk belőle, a többit összeforgatjuk a zöldségekkel.
3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztafészkeket sütőtálba vagy felfújtformába ültetjük, és elosztjuk rajtuk a sajtos zöldséget. Megszórjuk a félretett sajttal, és az előmelegített sütőben ráolvasztjuk kb. 10 perc alatt.
Hozzávalók (6 személyre)
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dkg teljes kiőrlésű szójaliszt (reformboltból)
2 db tojás
1,25 dl sör
tengeri só
őrölt fahéj
4 körszelet ananász (konzerv vagy friss)
4 db felezett őszibarack (konzerv)
6 db apró felezett vagy egész körtebefőtt (üveges)
2 dl olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
1. Az elvegyített kétféle lisztet palacsintatészta sűrűségűre keverjük a tojásokkal, a sörrel, valamint 1-1 csipet tengeri sóval és fahéjjal, majd állni hagyjuk egy rövid ideig.
2. Közben a lecsepegtetett ananászszeleteket és fél őszibarackokat harmadoljuk, az egész körtéket félbevágjuk. A gyümölcsdarabokat áthúzzuk a sörtésztán, és a felforrósított olajban adagonként aranysárgára sütjük. Végül konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és porcukorral megszórva tálaljuk. Vaníliafagylalt illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.