Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Alapételek

Kóstolj Kolossal: így lesz igazán finom és zöld a borsófőzeléked liszt nélkül

Borsófőzelék liszt nélkül
A borsófőzelék egy igazi klasszikus, így nem is csoda, hogy kicsik és nagyok is egyaránt imádják. Ám létezik egy lisztmentes verzió is, amit vétek lenne kihagyni. Ha kedvet kaptál hozzá, dobd össze te is, a munkafolyamatban pedig Kósa Kolos és a Mindmegette legújabb videósorozatának, a Kóstolj Kolossal! legújabb része lesz a segítségedre.

A borsófőzelékről a legtöbb ember fejében a ne m túl kellemes menzás élmények még a mai napig élénken élnek. Sokszor annyi liszt került a főzelékbe – nem csak a borsóba – , hogy egy életre elment a kedvünk tőlük, legyen az tökös, krumplis, vagy éppen borsós verzió. Mindezek ellenére valamiért mégis sokan szeretjük. Talán azért, mert otthon nem követtük el ezt a főzési hibát. Ha kipróbálnátok ezt a klasszikust most liszt nélkül, akkor van egy jó hírünk; Kósa Kolos a Kóstolj Kolossal! című videósorozat legújabb részében egy olyan borsófőzelék elkészítésének a rejtelmeibe nyújt betekintést, amiben a lisztnek nyoma sincs, így sokkal jobban érvényesül a zöldség zamata, a színe pedig olyan élénk zöld lesz, amilyet még soha nem láttál. Fantasztikus recept, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 db citrom
  • 1 csokor petrezselyem (vagy és menta)
  • 1 tk olívaolaj
  • bors

A LISZTMENTES BORSÓFŐZELÉK PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.