Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos
Farsangi szalagos fánk
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus kuglóf
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba
Zsemlegombóc
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Alapételek

Ilyet még tuti nem kóstoltál: így készül a szuper laktató és krémes rakott tészta

A krumplis tészta klasszikus magyaros étel, bár sokak szerint pusztán két köret összekeveréséből létrejött értelmezhetetlen fogás. Nos, ennek a továbbfejlesztett verzióját hoztuk el, amiből az ellendrukkerek is garantáltan repetáznak majd!

Kicsit valóban a krumplis tésztára hasonlít, de jóval több annál. Kicsit a rakott krumplira is hasonlít, de annál is sokkal extrább. A krémes burgonyapürével rakott tésztát tojással és sonkával is gazdagítottuk, és petrezselyemmel frissítettük az ízeket. Íme a recept, próbáljátok ki!

Így készül a krémes burgonyapürével rakott tészta /Fotó: Vidék íze magazin
Így készül a krémes burgonyapürével rakott tészta /Fotó: Vidék íze magazin

Burgonyás rakott tészta sonkával

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg mascarpone
  • 6 db tojás
  • 10 dkg hideg vaj
  • 30 dkg orsótészta
  • zsiradék a tál kikenéséhez
  • 40 dkg főtt sonka
  • 2 db lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg félkemény sajt

Elkészítése:

  1. Meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a mascarponét, két egész tojást és a kockákra vágott hideg vajat. Elektromos keverővel nagyon habosra verjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A megmaradt négy tojást keményre főzünk.
  2. Egy nagy sütőtál alját zsiradékkal kikenjük, beleteszünk egy réteget a habos krumplipüréből. Erre adagoljuk a kifőtt tészta harmadát. Rákarikázunk két főtt tojást. Rászórjuk a felkockázott sonka felét.
  3. A lila hagymát meghámozzuk, félfőre vágjuk. Összekeverjük a felaprított petrezselyem zöldjével, és ennek a felét is a sonkára kanalazzuk.
  4. Megint egy réteg krumplipüré következik, megismételjük az előző rétegrendet. A rakottas tetejére tészta és püré kerüljön, amit megszórunk a lereszelt sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, csak alsó sütésre, így nem ég meg a teteje. Körülbelül egy óra alatt sül készre.

TIPP: A petrezselyem mellett más friss zöldfűszerrel is ízesíthetjük a rakott tésztát.

Még több kiadós rakottas receptje a MIndmegettén>>>

Borítókép és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.