Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Alapételek

Ilyet még tuti nem kóstoltál: így készül a szuper laktató és krémes rakott tészta

A krumplis tészta klasszikus magyaros étel, bár sokak szerint pusztán két köret összekeveréséből létrejött értelmezhetetlen fogás. Nos, ennek a továbbfejlesztett verzióját hoztuk el, amiből az ellendrukkerek is garantáltan repetáznak majd!

Kicsit valóban a krumplis tésztára hasonlít, de jóval több annál. Kicsit a rakott krumplira is hasonlít, de annál is sokkal extrább. A krémes burgonyapürével rakott tésztát tojással és sonkával is gazdagítottuk, és petrezselyemmel frissítettük az ízeket. Íme a recept, próbáljátok ki!

Így készül a krémes burgonyapürével rakott tészta /Fotó: Vidék íze magazin
Így készül a krémes burgonyapürével rakott tészta /Fotó: Vidék íze magazin

Burgonyás rakott tészta sonkával

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg mascarpone
  • 6 db tojás
  • 10 dkg hideg vaj
  • 30 dkg orsótészta
  • zsiradék a tál kikenéséhez
  • 40 dkg főtt sonka
  • 2 db lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg félkemény sajt

Elkészítése:

  1. Meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a mascarponét, két egész tojást és a kockákra vágott hideg vajat. Elektromos keverővel nagyon habosra verjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A megmaradt négy tojást keményre főzünk.
  2. Egy nagy sütőtál alját zsiradékkal kikenjük, beleteszünk egy réteget a habos krumplipüréből. Erre adagoljuk a kifőtt tészta harmadát. Rákarikázunk két főtt tojást. Rászórjuk a felkockázott sonka felét.
  3. A lila hagymát meghámozzuk, félfőre vágjuk. Összekeverjük a felaprított petrezselyem zöldjével, és ennek a felét is a sonkára kanalazzuk.
  4. Megint egy réteg krumplipüré következik, megismételjük az előző rétegrendet. A rakottas tetejére tészta és püré kerüljön, amit megszórunk a lereszelt sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, csak alsó sütésre, így nem ég meg a teteje. Körülbelül egy óra alatt sül készre.

TIPP: A petrezselyem mellett más friss zöldfűszerrel is ízesíthetjük a rakott tésztát.

Még több kiadós rakottas receptje a MIndmegettén>>>

Borítókép és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.