Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Alapételek

Laktató krumplis-kolbászos pite: Martha Stewart receptjét ki kell próbálnod!

Ebédre vagy vacsorára, de akár reggelire is szuper választás ez az omlós tésztájú, krémes töltelékkel sütött sós pite. A jóllakottság garantált!

Martha Stewart rendszeresen oszt meg közösségimédia-oldalain érdekes konyhai és háztartási praktikákat, tippeket, trükköket, és persze jobbnál jobb recepteket. Nemrég készítette el ezt az extra krémes, szuper laktató sós pitét, azaz quiche-t. Íme a recept és az elkészítés módja.

A franciák sós pitéje, a quiche egy omlós tészta gazdag, krémes töltelékkel összesütve (Fotó: Shutterstock)
A franciák sós pitéje, a quiche egy omlós tészta gazdag, krémes töltelékkel összesütve (Fotó: Shutterstock)

Martha Stewart krumplis-kolbászos sós pitéje

Hozzávalók (8 szelethez):

  • 1 adag pitetészta
  • 1 ek. vaj
  • 20 dkg salsiccia (olasz sütni való kolbász)
  • bors
  • 6 db tojás
  • 2,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 db nagy méretű burgonya
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítése:

  1. A pitetésztát egy kb. 22 cm-es körré nyújtjuk, és beletesszük a sütőformába, úgy, hogy pereme is legyen. Sütőpapírral lefedjük, szórunk rá babot nehezékként, és a 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük kb. 15 percig.
  2. Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kolbászt, sózzuk, borsozzuk, és világosra pirítjuk 8-10 perc alatt.
  3. A tojásokat kikeverjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a kolbászt, a felkockázott burgonyát, a lereszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  4. A tölteléket az elősütött alapra öntjük, és további 40-45 perc alatt készre sütjük a pitét.

Mindmegette tipp

Olasz kolbász helyett darált hússal is elkészíthetjük a pitét.

Még több ellenállhatatlan sós pite recept a Mindmegettén>>>

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.