Hagymás rostélyos
Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Alapételek

Laktató krumplis-kolbászos pite: Martha Stewart receptjét ki kell próbálnod!

Ebédre vagy vacsorára, de akár reggelire is szuper választás ez az omlós tésztájú, krémes töltelékkel sütött sós pite. A jóllakottság garantált!

Martha Stewart rendszeresen oszt meg közösségimédia-oldalain érdekes konyhai és háztartási praktikákat, tippeket, trükköket, és persze jobbnál jobb recepteket. Nemrég készítette el ezt az extra krémes, szuper laktató sós pitét, azaz quiche-t. Íme a recept és az elkészítés módja.

A franciák sós pitéje, a quiche egy omlós tészta gazdag, krémes töltelékkel összesütve (Fotó: Shutterstock)
A franciák sós pitéje, a quiche egy omlós tészta gazdag, krémes töltelékkel összesütve (Fotó: Shutterstock)

Martha Stewart krumplis-kolbászos sós pitéje

Hozzávalók (8 szelethez):

  • 1 adag pitetészta
  • 1 ek. vaj
  • 20 dkg salsiccia (olasz sütni való kolbász)
  • bors
  • 6 db tojás
  • 2,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 db nagy méretű burgonya
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítése:

  1. A pitetésztát egy kb. 22 cm-es körré nyújtjuk, és beletesszük a sütőformába, úgy, hogy pereme is legyen. Sütőpapírral lefedjük, szórunk rá babot nehezékként, és a 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük kb. 15 percig.
  2. Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kolbászt, sózzuk, borsozzuk, és világosra pirítjuk 8-10 perc alatt.
  3. A tojásokat kikeverjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a kolbászt, a felkockázott burgonyát, a lereszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  4. A tölteléket az elősütött alapra öntjük, és további 40-45 perc alatt készre sütjük a pitét.

Mindmegette tipp

Olasz kolbász helyett darált hússal is elkészíthetjük a pitét.

Még több ellenállhatatlan sós pite recept a Mindmegettén>>>

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.