A guacamole azték eredetű, pikáns étel, a mexikói konyha mindennapos fogása, de egész Amerikában és a világ számos országában kedvelik. Különféle receptek szerint készítik. Az alapváltozatban – természetesen ez a legnépszerűbb – az avokádó élénkzöld húsát, apróra vágott fehér hagymát, koriandert, csilit, paradicsomot és citrom vagy lime kifacsart levét pépesítik, majd a hűtőbe teszik, hogy az ízek összeérjenek. A paradicsomot és a paprikát pépesítés előtt akár meg is lehet főzni. Az alapanyagok előkészítése során érdemes utolsónak hagyni az avokádót, hogy ne oxidálódjon a húsa.
Az elkészült pépet mártogatósként vagy salátaként eszik leggyakrabban. Mexikóban legtöbbször panqueque (palacsinta) vagy tortilla (kukoricalepény) darabkákat kínálnak a guacamole mellé, azokat beletunkolva fogyasztják. Mexikó északi területein egy kicsit másképp készítik: ott tejjel, tejszínnel vagy vízzel hígítják az elkészült avokádókrémet, és mártásként kínálják húsok és köretek mellé.
Összeállításunkban 8 szuper receptet találtok. Érdemes szép sorjában elkészíteni és végigkóstolni mindet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.