Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A csodálatos észak-amerikai ország nemcsak kultúrájáról híres, hanem gasztronómiájáról is. Ott van mindjárt a chili con carne, a quesadilla, a huevos rancheros, na meg a nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő guacamole, alias avokádókrém. Ehhez gyűjtöttünk most össze ellenállhatatlan recepteket. Csak győzzetek válogatni közöttük!

A guacamole azték eredetű, pikáns étel, a mexikói konyha mindennapos fogása, de egész Amerikában és a világ számos országában kedvelik. Különféle receptek szerint készítik. Az alapváltozatban – természetesen ez a legnépszerűbb – az avokádó élénkzöld húsát, apróra vágott fehér hagymát, koriandert, csilit, paradicsomot és citrom vagy lime kifacsart levét pépesítik, majd a hűtőbe teszik, hogy az ízek összeérjenek. A paradicsomot és a paprikát pépesítés előtt akár meg is lehet főzni. Az alapanyagok előkészítése során érdemes utolsónak hagyni az avokádót, hogy ne oxidálódjon a húsa.

Az elkészült pépet mártogatósként vagy salátaként eszik leggyakrabban. Mexikóban legtöbbször panqueque (palacsinta) vagy tortilla (kukoricalepény) darabkákat kínálnak a guacamole mellé, azokat beletunkolva fogyasztják. Mexikó északi területein egy kicsit másképp készítik: ott tejjel, tejszínnel vagy vízzel hígítják az elkészült avokádókrémet, és mártásként kínálják húsok és köretek mellé.

Összeállításunkban 8 szuper receptet találtok. Érdemes szép sorjában elkészíteni és végigkóstolni mindet!

AVOKÁDÓKRÉM 

Avokádókrém /Fotó: Mindmegette
Avokádókrém /Fotó: Mindmegette

FŰSZERES AVOKÁDÓKRÉM

AVOKÁDÓKRÉM (GUACAMOLE) GYORSAN

AVOKÁDÓKRÉM LAKTÓZMENTESEN

AVOKÁDÓKRÉM TEJFÖLLEL

AVOKÁDÓKRÉM PARADICSOMMAL

EGYSZERŰ AVOKÁDÓKRÉM

GUACAMOLE (VENDÉGVÁRÓ AVOKÁDÓKRÉM)

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.