Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Alapételek

Mexikóból szeretettel: a legjobb avokádókrém-receptek egy csokorba gyűjtve

A csodálatos észak-amerikai ország nemcsak kultúrájáról híres, hanem gasztronómiájáról is. Ott van mindjárt a chili con carne, a quesadilla, a huevos rancheros, na meg a nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő guacamole, alias avokádókrém. Ehhez gyűjtöttünk most össze ellenállhatatlan recepteket. Csak győzzetek válogatni közöttük!

A guacamole azték eredetű, pikáns étel, a mexikói konyha mindennapos fogása, de egész Amerikában és a világ számos országában kedvelik. Különféle receptek szerint készítik. Az alapváltozatban – természetesen ez a legnépszerűbb – az avokádó élénkzöld húsát, apróra vágott fehér hagymát, koriandert, csilit, paradicsomot és citrom vagy lime kifacsart levét pépesítik, majd a hűtőbe teszik, hogy az ízek összeérjenek. A paradicsomot és a paprikát pépesítés előtt akár meg is lehet főzni. Az alapanyagok előkészítése során érdemes utolsónak hagyni az avokádót, hogy ne oxidálódjon a húsa.

Az elkészült pépet mártogatósként vagy salátaként eszik leggyakrabban. Mexikóban legtöbbször panqueque (palacsinta) vagy tortilla (kukoricalepény) darabkákat kínálnak a guacamole mellé, azokat beletunkolva fogyasztják. Mexikó északi területein egy kicsit másképp készítik: ott tejjel, tejszínnel vagy vízzel hígítják az elkészült avokádókrémet, és mártásként kínálják húsok és köretek mellé.

Összeállításunkban 7 szuper receptet találtok. Érdemes szép sorjában elkészíteni és végigkóstolni mindet!

FŰSZERES AVOKÁDÓKRÉM>>>

AVOKÁDÓKRÉM (GUACAMOLE) GYORSAN>>>

AVOKÁDÓKRÉM LAKTÓZMENTESEN>>>

AVOKÁDÓKRÉM TEJFÖLLEL>>>

AVOKÁDÓKRÉM PARADICSOMMAL>>>

EGYSZERŰ AVOKÁDÓKRÉM>>>

GUACAMOLE (VENDÉGVÁRÓ AVOKÁDÓKRÉM)>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.