Bármilyen hihetetlen, még ennek az egyszerű, magyaros ételnek is vitatott az eredete. Valószínűleg a pásztorok gulyásos hús receptjéből született hosszú évtizedek során, amit már az ezerhétszázas években is említenek – igaz, ekkor még paprika nélkül készítették a pásztorok. A 18. század végétől viszont már a dél-alföldi parasztok között népszerű a paprikás hús, vagy röviden csak paprikás.
Pörkölt bármiféle húsből készíthető, mi most egy nagyon finom marhahúsos receptet hoztunk. Az alapanyagok és az elkészítés módja követi az évszázados szokásokat, azonban a tálalás már nem: tejföllel meglocsolva, sült krumplival még a gyerekek is imádni fogják!
(Borítókép: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.