Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Alapételek

Mi legyen az ebéd hétvégén? 2 menü szezonális alapanyagokból

A hétvégi menü most szóljon a friss zöldségekről és gyümölcsökről! Íme néhány ötlet, hogy a nyár kincseit hogyan illeszthetjük be egy menüsorba az előételektől kezdve a laktató főételeken át egészen a desszertekig.

A legtöbbször nem az idő hiánya akadályoz minket a hétvégi főzőcskézésben, sokkal inkább az ötletelés megy nehezen. Pedig az augusztus a nyár egyik legbőségesebb hónapja, amikor a kert és a piacok roskadoznak a friss, ízletes és vitamindús zöldségektől és gyümölcsöktől. Az ilyen alapanyagok felhasználása nem csak azért fontos, mert frissek és egészségesek, hanem mert az ízek és aromák ilyenkor a legintenzívebbek. Hogy mire érdemes figyelni? Elsősorban arra, hogy minél színesebb és változatosabb ételeket készítsük. A szezonális alapanyagok gazdag színei és ízei nemcsak látványban, hanem ízvilágban is feldobják az étkezést. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a nyári hőségben érdemes könnyű, de tápláló ételeket választani. A sok zöldség és gyümölcs mellett használjunk könnyű fehérjeforrásokat, mint például csirkehúst, halat vagy növényi alapú fehérjéket.

Hogy könnyebb legyen, íme két menüsor, amiben a szezonális zöldségeké és gyümölcsöké a főszerep!

„A” menü

Kelkáposztás krumplileves>>>

Kelkáposztás krumplileves
Kelkáposztás krumplileves

Édes-sós galette paradicsommal>>>

Édes-sós galette paradicsommal
Édes-sós galette paradicsommal

Őszibarackos cobbler>>>

Őszibarackos cobbler vaníliafagyival
Őszibarackos cobbler vaníliafagyival

„B” menü

Hideg kefires uborkaleves>>>

Hideg kefires uborkaleves
Hideg kefires uborkaleves

Tepsis csirkecomb sült zöldségekkel>>>

Tepsis csirkecomb sült zöldségekkel
Tepsis csirkecomb sült zöldségekkel

Szedres-joghurtos kocka>>>

Szedres-joghurtos kocka
Szedres-joghurtos kocka

Még több receptet a hétvégi ebédhez itt találsz>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.