Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Alapételek

Mi legyen az ebéd hétvégén? 2 menü szezonális alapanyagokból

A hétvégi menü most szóljon a friss zöldségekről és gyümölcsökről! Íme néhány ötlet, hogy a nyár kincseit hogyan illeszthetjük be egy menüsorba az előételektől kezdve a laktató főételeken át egészen a desszertekig.

A legtöbbször nem az idő hiánya akadályoz minket a hétvégi főzőcskézésben, sokkal inkább az ötletelés megy nehezen. Pedig az augusztus a nyár egyik legbőségesebb hónapja, amikor a kert és a piacok roskadoznak a friss, ízletes és vitamindús zöldségektől és gyümölcsöktől. Az ilyen alapanyagok felhasználása nem csak azért fontos, mert frissek és egészségesek, hanem mert az ízek és aromák ilyenkor a legintenzívebbek. Hogy mire érdemes figyelni? Elsősorban arra, hogy minél színesebb és változatosabb ételeket készítsük. A szezonális alapanyagok gazdag színei és ízei nemcsak látványban, hanem ízvilágban is feldobják az étkezést. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a nyári hőségben érdemes könnyű, de tápláló ételeket választani. A sok zöldség és gyümölcs mellett használjunk könnyű fehérjeforrásokat, mint például csirkehúst, halat vagy növényi alapú fehérjéket.

Hogy könnyebb legyen, íme két menüsor, amiben a szezonális zöldségeké és gyümölcsöké a főszerep!

„A” menü

Kelkáposztás krumplileves>>>

Kelkáposztás krumplileves
Kelkáposztás krumplileves

Édes-sós galette paradicsommal>>>

Édes-sós galette paradicsommal
Édes-sós galette paradicsommal

Őszibarackos cobbler>>>

Őszibarackos cobbler vaníliafagyival
Őszibarackos cobbler vaníliafagyival

„B” menü

Hideg kefires uborkaleves>>>

Hideg kefires uborkaleves
Hideg kefires uborkaleves

Tepsis csirkecomb sült zöldségekkel>>>

Tepsis csirkecomb sült zöldségekkel
Tepsis csirkecomb sült zöldségekkel

Szedres-joghurtos kocka>>>

Szedres-joghurtos kocka
Szedres-joghurtos kocka

Még több receptet a hétvégi ebédhez itt találsz>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.