Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Alapételek

Mi legyen az ebéd hétvégén? 2 menü szezonális alapanyagokból

A hétvégi menü most szóljon a friss zöldségekről és gyümölcsökről! Íme néhány ötlet, hogy a nyár kincseit hogyan illeszthetjük be egy menüsorba az előételektől kezdve a laktató főételeken át egészen a desszertekig.

A legtöbbször nem az idő hiánya akadályoz minket a hétvégi főzőcskézésben, sokkal inkább az ötletelés megy nehezen. Pedig az augusztus a nyár egyik legbőségesebb hónapja, amikor a kert és a piacok roskadoznak a friss, ízletes és vitamindús zöldségektől és gyümölcsöktől. Az ilyen alapanyagok felhasználása nem csak azért fontos, mert frissek és egészségesek, hanem mert az ízek és aromák ilyenkor a legintenzívebbek. Hogy mire érdemes figyelni? Elsősorban arra, hogy minél színesebb és változatosabb ételeket készítsük. A szezonális alapanyagok gazdag színei és ízei nemcsak látványban, hanem ízvilágban is feldobják az étkezést. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a nyári hőségben érdemes könnyű, de tápláló ételeket választani. A sok zöldség és gyümölcs mellett használjunk könnyű fehérjeforrásokat, mint például csirkehúst, halat vagy növényi alapú fehérjéket.

Hogy könnyebb legyen, íme két menüsor, amiben a szezonális zöldségeké és gyümölcsöké a főszerep!

„A” menü

Kelkáposztás krumplileves>>>

Kelkáposztás krumplileves
Kelkáposztás krumplileves

Édes-sós galette paradicsommal>>>

Édes-sós galette paradicsommal
Édes-sós galette paradicsommal

Őszibarackos cobbler>>>

Őszibarackos cobbler vaníliafagyival
Őszibarackos cobbler vaníliafagyival

„B” menü

Hideg kefires uborkaleves>>>

Hideg kefires uborkaleves
Hideg kefires uborkaleves

Tepsis csirkecomb sült zöldségekkel>>>

Tepsis csirkecomb sült zöldségekkel
Tepsis csirkecomb sült zöldségekkel

Szedres-joghurtos kocka>>>

Szedres-joghurtos kocka
Szedres-joghurtos kocka

Még több receptet a hétvégi ebédhez itt találsz>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.