A legtöbbször nem az idő hiánya akadályoz minket a hétvégi főzőcskézésben, sokkal inkább az ötletelés megy nehezen. Pedig az augusztus a nyár egyik legbőségesebb hónapja, amikor a kert és a piacok roskadoznak a friss, ízletes és vitamindús zöldségektől és gyümölcsöktől. Az ilyen alapanyagok felhasználása nem csak azért fontos, mert frissek és egészségesek, hanem mert az ízek és aromák ilyenkor a legintenzívebbek. Hogy mire érdemes figyelni? Elsősorban arra, hogy minél színesebb és változatosabb ételeket készítsük. A szezonális alapanyagok gazdag színei és ízei nemcsak látványban, hanem ízvilágban is feldobják az étkezést. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a nyári hőségben érdemes könnyű, de tápláló ételeket választani. A sok zöldség és gyümölcs mellett használjunk könnyű fehérjeforrásokat, mint például csirkehúst, halat vagy növényi alapú fehérjéket.
Hogy könnyebb legyen, íme két menüsor, amiben a szezonális zöldségeké és gyümölcsöké a főszerep!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.