Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Vannak olyan ételek, amelyeket szüret idején szinte kötelező kipróbálni, ilyen a mustban sült csirke kemencés burgonyával, amely egy igazán különleges és ízletes fogás.

A mustban való sütés során a csirke nemcsak egyedi aromát kap, hanem a hús mennyeien omlós és szaftos lesz, amihez remekül illik a kemencés burgonya. De természetesen a Vidék íze magazin kiváló ételét párolt zöldségekkel és friss salátával is kínálhatjuk.

Íme egy mennyei fogás: mustban sült csirke kemencés burgonyával / Fotó: Vidék íze magazin
Íme egy mennyei fogás: mustban sült csirke kemencés burgonyával / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a mustban sült csirkéhez:

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 20 dkg vörös és fehér szőlő
  • 5 dl must
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsiradék
  • bors

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, tört fokhagymával. Berakjuk egy dobozba, meglocsoljuk a must felével, és a hűtőszekrényben legalább egy órán át pihentetjük.
  2. Közben a héjas burgonyát lesúroljuk, cikkekre vágjuk. Hozzákeverjük a szintén cikkekre vágott, meghámozott vöröshagymát, összeforgatjuk olvasztott zsiradékkal, sóval, borssal, majd egy akkora tepsibeöntjük át, amelyben majd elférnek a combok is.
  3. Elterítjük, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Rárakjuk a bepácolt csirkecombokat, ráöntjük a maradék mustot.
  4. Lefedjük alufóliával, és 170 fokos sütőben 40-45 percig pároljuk. Utána levesszük róla a takarást és hozzáadjuk a szőlőszemeket. Felemeljük a sütő hőmérsékletét 190 fokra, és rápirítunk a húsokra.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.