Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Vannak olyan ételek, amelyeket szüret idején szinte kötelező kipróbálni, ilyen a mustban sült csirke kemencés burgonyával, amely egy igazán különleges és ízletes fogás.

A mustban való sütés során a csirke nemcsak egyedi aromát kap, hanem a hús mennyeien omlós és szaftos lesz, amihez remekül illik a kemencés burgonya. De természetesen a Vidék íze magazin kiváló ételét párolt zöldségekkel és friss salátával is kínálhatjuk.

Íme egy mennyei fogás: mustban sült csirke kemencés burgonyával / Fotó: Vidék íze magazin
Íme egy mennyei fogás: mustban sült csirke kemencés burgonyával / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a mustban sült csirkéhez:

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 20 dkg vörös és fehér szőlő
  • 5 dl must
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsiradék
  • bors

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, tört fokhagymával. Berakjuk egy dobozba, meglocsoljuk a must felével, és a hűtőszekrényben legalább egy órán át pihentetjük.
  2. Közben a héjas burgonyát lesúroljuk, cikkekre vágjuk. Hozzákeverjük a szintén cikkekre vágott, meghámozott vöröshagymát, összeforgatjuk olvasztott zsiradékkal, sóval, borssal, majd egy akkora tepsibeöntjük át, amelyben majd elférnek a combok is.
  3. Elterítjük, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Rárakjuk a bepácolt csirkecombokat, ráöntjük a maradék mustot.
  4. Lefedjük alufóliával, és 170 fokos sütőben 40-45 percig pároljuk. Utána levesszük róla a takarást és hozzáadjuk a szőlőszemeket. Felemeljük a sütő hőmérsékletét 190 fokra, és rápirítunk a húsokra.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.