Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Alapételek

Olcsó és gyors ebéd csirkemellből: együtt készül a hús és a köret

Ha valami gyors és egyszerű, mégis laktató fogást keresünk, a csirkemell rizibizivel kézenfekvő megoldás. Ezúttal serpenyőben, együtt készül a hús és a köret.

Az egyedényes ételek zseniálisak, hiszen gyorsan, egyszerűen elkészíthetőek, és a mosogatással sem lesz sok gondunk. A csirke és a rizs párosításával ráadásul nem nagyon lehet mellélőni, általában mindenki szereti.

Serpenyős rizibizi csirkemellel (Fotó: Vidék íze archívum)
Serpenyős rizibizi csirkemellel (Fotó: Vidék íze archívum)

Serpenyős rizibizi csirkével

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • zsiradék
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek. paprikakrém (csípős vagy édes)
  • bors
  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 25 dkg rizs

Elkészítése:

  1. Félcentis szeletekre vágjuk a csirkemellet.
  2. Egy kevés zsiradékon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Rádobunk egy gerezd lereszelt fokhagymát, majd hozzákeverünk 2-3 evőkanál paprikakrémet, ízlés szerint csípőset vagy édeset.
  3. Rárakjuk a csirkét, és megpároljuk, közben óvatosan sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a fagyos zöldborsót és az előzetesen egy másik lábasban megpirított rizst. Körülbelül 3 dl víz vagy alaplé hozzáadásával kis lángon, fedő alatt készre pároljuk.

Tipp: Csemegekukoricával is feldobhatjuk a rizibizit.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.