Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Olcsó és gyors ebéd csirkemellből: együtt készül a hús és a köret

Ha valami gyors és egyszerű, mégis laktató fogást keresünk, a csirkemell rizibizivel kézenfekvő megoldás. Ezúttal serpenyőben, együtt készül a hús és a köret.

Az egyedényes ételek zseniálisak, hiszen gyorsan, egyszerűen elkészíthetőek, és a mosogatással sem lesz sok gondunk. A csirke és a rizs párosításával ráadásul nem nagyon lehet mellélőni, általában mindenki szereti.

Serpenyős rizibizi csirkemellel (Fotó: Vidék íze archívum)
Serpenyős rizibizi csirkemellel (Fotó: Vidék íze archívum)

Serpenyős rizibizi csirkével

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • zsiradék
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek. paprikakrém (csípős vagy édes)
  • bors
  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 25 dkg rizs

Elkészítése:

  1. Félcentis szeletekre vágjuk a csirkemellet.
  2. Egy kevés zsiradékon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Rádobunk egy gerezd lereszelt fokhagymát, majd hozzákeverünk 2-3 evőkanál paprikakrémet, ízlés szerint csípőset vagy édeset.
  3. Rárakjuk a csirkét, és megpároljuk, közben óvatosan sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a fagyos zöldborsót és az előzetesen egy másik lábasban megpirított rizst. Körülbelül 3 dl víz vagy alaplé hozzáadásával kis lángon, fedő alatt készre pároljuk.

Tipp: Csemegekukoricával is feldobhatjuk a rizibizit.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.