Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Ha egy kellemesen fűszeres ételre vágysz, akkor készíts óriás májgombóclevest

Óriás májgombócleves friss fűszerekkel  / Fotó: Vidék íze magazin
Egy adag finom leves ebédre is jól esik, de egy fárasztó munkanap után, vacsorára is remek választás. És milyen mennyei egy meleg, kellemesen fűszeres leves, ami az óriási májgombóctól lesz igazán különleges és laktató.

Milyen jól mutat egy óriás májgombóc a gőzölgő, forró levesben! És, ha ez még nem lenne elég, akkor ott van az a sok-sok, finom zöldség, ami még ízletesebbé teszi ezt a különleges ételt. Ha te is szeretnéd elkészíteni, akkor a Vidék íze magazin receptje nagy segítségedre lesz ebben.
 

Nemcsak ízletes, hanem laktató is az óriás májgombócleves / Fotó: Vidék íze magazin
Nemcsak ízletes, hanem laktató is az óriás májgombócleves / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin remek receptje a fűszeres óriás májgombóc leveshez

Hozzávalók:

A májgombóchoz:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • A leveshez:
  • 1-2 sárgarépa
  • 1 közepes petrezselyemgyökér
  • 1 cikk zeller
  • 1 karalábé
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1-2 ág friss vagy 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • zsiradék
  • bors

Elkészítés:

  1. Ledaráljuk a májat és a csirkemellfilét. Beáztatjuk az összevágott zsemlét vízbe, majd jó alaposan kifacsarjuk, szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a húsfélékhez. Fűszerezzük a masszát majoránnával, sóval, borssal, majd hagyjuk állni vagy fél órát.
  2. Utána egy fazékban teszünk fel vizet forrni. Meghámozzuk a vöröshagymát, egészben beledobjuk a vízbe, szórunk hozzá némi sót.
  3. A májas masszából jó nagy gombócokat formázunk (100 g egy darab nyersen). Ha felforrt a víz, óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ha ismét felforrt a víz, takarékra vesszük, hogy éppen csak gyöngyözzék, és így főzzük 20-25 percig. Néha fakanállal kicsit megmozdítjuk a gombócokat, nehogy leragadjanak a fazék aljára. Szűrőkanállal kiszedjük, a főzőlevet gondosan megőrizzük a leveshez.
  4. Egy fazékban kevés zsiradékon megdinszteljük a meghámozott, kis kockákra vágott zöldségeket. Ha már roppanósra puhultak, felöntjük a gombócok főzőlevével, és készre főzzük. Közben beledobjuk az apróra vágott zöld fűszereket is, szükség szerint sózzuk és borsozzuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.