A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Alapételek

Ha egy kellemesen fűszeres ételre vágysz, akkor készíts óriás májgombóclevest

Óriás májgombócleves friss fűszerekkel  / Fotó: Vidék íze magazin
Egy adag finom leves ebédre is jól esik, de egy fárasztó munkanap után, vacsorára is remek választás. És milyen mennyei egy meleg, kellemesen fűszeres leves, ami az óriási májgombóctól lesz igazán különleges és laktató.

Milyen jól mutat egy óriás májgombóc a gőzölgő, forró levesben! És, ha ez még nem lenne elég, akkor ott van az a sok-sok, finom zöldség, ami még ízletesebbé teszi ezt a különleges ételt. Ha te is szeretnéd elkészíteni, akkor a Vidék íze magazin receptje nagy segítségedre lesz ebben.

Nemcsak ízletes, hanem laktató is az óriás májgombócleves / Fotó: Vidék íze magazin
Nemcsak ízletes, hanem laktató is az óriás májgombócleves / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin remek receptje a fűszeres óriás májgombóc leveshez

Hozzávalók:

A májgombóchoz:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • A leveshez:
  • 1-2 sárgarépa
  • 1 közepes petrezselyemgyökér
  • 1 cikk zeller
  • 1 karalábé
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1-2 ág friss vagy 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • zsiradék
  • bors

Elkészítés:

  1. Ledaráljuk a májat és a csirkemellfilét. Beáztatjuk az összevágott zsemlét vízbe, majd jó alaposan kifacsarjuk, szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a húsfélékhez. Fűszerezzük a masszát majoránnával, sóval, borssal, majd hagyjuk állni vagy fél órát.
  2. Utána egy fazékban teszünk fel vizet forrni. Meghámozzuk a vöröshagymát, egészben beledobjuk a vízbe, szórunk hozzá némi sót.
  3. A májas masszából jó nagy gombócokat formázunk (100 g egy darab nyersen). Ha felforrt a víz, óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ha ismét felforrt a víz, takarékra vesszük, hogy éppen csak gyöngyözzék, és így főzzük 20-25 percig. Néha fakanállal kicsit megmozdítjuk a gombócokat, nehogy leragadjanak a fazék aljára. Szűrőkanállal kiszedjük, a főzőlevet gondosan megőrizzük a leveshez.
  4. Egy fazékban kevés zsiradékon megdinszteljük a meghámozott, kis kockákra vágott zöldségeket. Ha már roppanósra puhultak, felöntjük a gombócok főzőlevével, és készre főzzük. Közben beledobjuk az apróra vágott zöld fűszereket is, szükség szerint sózzuk és borsozzuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.