Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Alapételek

Ha egy kellemesen fűszeres ételre vágysz, akkor készíts óriás májgombóclevest

Óriás májgombócleves friss fűszerekkel  / Fotó: Vidék íze magazin
Egy adag finom leves ebédre is jól esik, de egy fárasztó munkanap után, vacsorára is remek választás. És milyen mennyei egy meleg, kellemesen fűszeres leves, ami az óriási májgombóctól lesz igazán különleges és laktató.

Milyen jól mutat egy óriás májgombóc a gőzölgő, forró levesben! És, ha ez még nem lenne elég, akkor ott van az a sok-sok, finom zöldség, ami még ízletesebbé teszi ezt a különleges ételt. Ha te is szeretnéd elkészíteni, akkor a Vidék íze magazin receptje nagy segítségedre lesz ebben.

Nemcsak ízletes, hanem laktató is az óriás májgombócleves / Fotó: Vidék íze magazin
Nemcsak ízletes, hanem laktató is az óriás májgombócleves / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin remek receptje a fűszeres óriás májgombóc leveshez

Hozzávalók:

A májgombóchoz:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • A leveshez:
  • 1-2 sárgarépa
  • 1 közepes petrezselyemgyökér
  • 1 cikk zeller
  • 1 karalábé
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1-2 ág friss vagy 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • zsiradék
  • bors

Elkészítés:

  1. Ledaráljuk a májat és a csirkemellfilét. Beáztatjuk az összevágott zsemlét vízbe, majd jó alaposan kifacsarjuk, szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a húsfélékhez. Fűszerezzük a masszát majoránnával, sóval, borssal, majd hagyjuk állni vagy fél órát.
  2. Utána egy fazékban teszünk fel vizet forrni. Meghámozzuk a vöröshagymát, egészben beledobjuk a vízbe, szórunk hozzá némi sót.
  3. A májas masszából jó nagy gombócokat formázunk (100 g egy darab nyersen). Ha felforrt a víz, óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ha ismét felforrt a víz, takarékra vesszük, hogy éppen csak gyöngyözzék, és így főzzük 20-25 percig. Néha fakanállal kicsit megmozdítjuk a gombócokat, nehogy leragadjanak a fazék aljára. Szűrőkanállal kiszedjük, a főzőlevet gondosan megőrizzük a leveshez.
  4. Egy fazékban kevés zsiradékon megdinszteljük a meghámozott, kis kockákra vágott zöldségeket. Ha már roppanósra puhultak, felöntjük a gombócok főzőlevével, és készre főzzük. Közben beledobjuk az apróra vágott zöld fűszereket is, szükség szerint sózzuk és borsozzuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.