Szerencsére idén cukkiniből nincs hiány, csak az a kérdés mit főzzünk belőle? Levest, tésztát, töltsük meg vagy rántsuk ki? Mi lenne akkor, ha most csak egyszerűen megsütnénk, persze előtte van még egy kis dolgunk vele.
Először is a cukkinit nem kell meghámozni, egy alapos mosás után töröld szárazra a zöldséget. Vágd le mindkét végét és már szeletelheted is. De nézzük részletesen a receptet és az elkészítés lépéseit!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A cukkinit a gasztronómiában zöldségként kezelik, azonban tudni kell róla, hogy botanikai szempontból valójában gyümölcs. És azt tudtad, hogy a cukkini akár az egyméteres hosszúságot is elérheti, de mi általában éretlenül szüreteljük, amikor még csak 15-25 centiméteres. Ez nem véletlen, hiszen a cukkini ilyenkor még finom, gyenge, ezért isteni finom ételek készíthetőek belőle.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.