Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Dubarry-csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mennyeien finom, kissé ropogós és szuperegyszerű elkészíteni, csak egyetlen probléma van vele, nem lehet abbahagyni. 

Szerencsére idén cukkiniből nincs hiány, csak az a kérdés mit főzzünk belőle? Levest, tésztát, töltsük meg vagy rántsuk ki? Mi lenne akkor, ha most csak egyszerűen megsütnénk, persze előtte van még egy kis dolgunk vele.

A parmezános cukkinit végtelenül egyszerű elkészíteni / Fotó: Shutterstock
A parmezános cukkinit végtelenül egyszerű elkészíteni / Fotó: Shutterstock

Készítsd elő!

Először is a cukkinit nem kell meghámozni, egy alapos mosás után töröld szárazra a zöldséget. Vágd le mindkét végét és már szeletelheted is. De nézzük részletesen a receptet és az elkészítés lépéseit!

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • fokhagymapor
  • só és bors
  • 1-2 db cukkini
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Az olívaolajat összekeverjük a sóval, a borssal és a fokhagymaporral.
  2. A cukkini szeleteket jól beleforgatjuk a fűszeres olajba, majd a korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, szépen egymás mellé.
  3. Ezután megszórjuk a cukkini tetejét a parmezánnal, majd 220 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk.
  4. Magában is nagyon finom, de készíthetünk mellé például egy zöldfűszeres joghurtos mártást is. És mivel a parmezános cukkini pillanatok alatt elfogy, ezért akár süthetjük is a következő adagot.

Ezt tudtad a cukkiniről?

A cukkinit a gasztronómiában zöldségként kezelik, azonban tudni kell róla, hogy botanikai szempontból valójában gyümölcs. És azt tudtad, hogy a cukkini akár az egyméteres hosszúságot is elérheti, de mi általában éretlenül szüreteljük, amikor még csak 15-25 centiméteres. Ez nem véletlen, hiszen a cukkini ilyenkor még finom, gyenge, ezért isteni finom ételek készíthetőek belőle.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.