Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mennyeien finom, kissé ropogós és szuperegyszerű elkészíteni, csak egyetlen probléma van vele, nem lehet abbahagyni. 

Szerencsére idén cukkiniből nincs hiány, csak az a kérdés mit főzzünk belőle? Levest, tésztát, töltsük meg vagy rántsuk ki? Mi lenne akkor, ha most csak egyszerűen megsütnénk, persze előtte van még egy kis dolgunk vele.

A parmezános cukkinit végtelenül egyszerű elkészíteni / Fotó: Shutterstock
A parmezános cukkinit végtelenül egyszerű elkészíteni / Fotó: Shutterstock

Készítsd elő!

Először is a cukkinit nem kell meghámozni, egy alapos mosás után töröld szárazra a zöldséget. Vágd le mindkét végét és már szeletelheted is. De nézzük részletesen a receptet és az elkészítés lépéseit!

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • fokhagymapor
  • só és bors
  • 1-2 db cukkini
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Az olívaolajat összekeverjük a sóval, a borssal és a fokhagymaporral.
  2. A cukkini szeleteket jól beleforgatjuk a fűszeres olajba, majd a korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, szépen egymás mellé.
  3. Ezután megszórjuk a cukkini tetejét a parmezánnal, majd 220 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk.
  4. Magában is nagyon finom, de készíthetünk mellé például egy zöldfűszeres joghurtos mártást is. És mivel a parmezános cukkini pillanatok alatt elfogy, ezért akár süthetjük is a következő adagot.

Ezt tudtad a cukkiniről?

A cukkinit a gasztronómiában zöldségként kezelik, azonban tudni kell róla, hogy botanikai szempontból valójában gyümölcs. És azt tudtad, hogy a cukkini akár az egyméteres hosszúságot is elérheti, de mi általában éretlenül szüreteljük, amikor még csak 15-25 centiméteres. Ez nem véletlen, hiszen a cukkini ilyenkor még finom, gyenge, ezért isteni finom ételek készíthetőek belőle.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.