Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Ízletes étel a hó végére: pikáns csirkecombok spenóttal

A csirkés ételek mindig jó választásnak bizonyulnak, akár hétköznap, akár hétvégén készítjük el. Egyszerűek, gyorsak, mégis ízletesek, sokféleképpen variálhatók, és általában mindenki szereti. Ezúttal egy pikáns fűszerezésű verziót mutatunk, íme a recept!

A curry és a gyömbér remekül passzol a csirkehús kevésbé domináns ízéhez, a spenót pedig tökéletesen kiegészíti e remek kombinációt. Mivel az elkészítése nagyjából fél órát vesz igénybe, szuper hétköznapi vacsoraötlet, de a hétvégi asztalon is megállja a helyét egy izgalmas körettel. Próbáljátok ki, mutatjuk a receptet!

A curry, a gyömbér és a spenót a legegyszerűbb ételeket is feldobja /Fotó: Vidék íze magazin
A curry, a gyömbér és a spenót a legegyszerűbb ételeket is feldobja /Fotó: Vidék íze magazin

Currys-gyömbéres csirkecombfilé spenóttal

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecombfilé
  • bors
  • oívaolaj
  • 1 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. currypor
  • 10 dkg friss spenót

Elkészítése:

  1. Két-három darabba vágjuk a kicsontozott combokat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  2. Egy kevés olívaolajon megfuttatjuk a lereszelt gyömbért és az átnyomott fokhagymát.
  3. Rádobjuk a húst, megszórjuk a curryvel, fedőt teszünk rá, és a saját levében megpároljuk.
  4. Ha már puha a hús, levesszük róla a fedőt, felemeljük a hőfokot. Hozzákeverjük a megtisztított spenótot is, összeforgatjuk, és gyakran keverve már csak annyi ideig sütjük, míg a levelek össze nem esnek.

Tipp: Rizzsel vagy tepsis burgonyával kínálhatjuk a csirkecombokat.

Még több csirkés finomság>>>

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.