Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Ízletes étel a hó végére: pikáns csirkecombok spenóttal

A csirkés ételek mindig jó választásnak bizonyulnak, akár hétköznap, akár hétvégén készítjük el. Egyszerűek, gyorsak, mégis ízletesek, sokféleképpen variálhatók, és általában mindenki szereti. Ezúttal egy pikáns fűszerezésű verziót mutatunk, íme a recept!

A curry és a gyömbér remekül passzol a csirkehús kevésbé domináns ízéhez, a spenót pedig tökéletesen kiegészíti e remek kombinációt. Mivel az elkészítése nagyjából fél órát vesz igénybe, szuper hétköznapi vacsoraötlet, de a hétvégi asztalon is megállja a helyét egy izgalmas körettel. Próbáljátok ki, mutatjuk a receptet!

A curry, a gyömbér és a spenót a legegyszerűbb ételeket is feldobja /Fotó: Vidék íze magazin
A curry, a gyömbér és a spenót a legegyszerűbb ételeket is feldobja /Fotó: Vidék íze magazin

Currys-gyömbéres csirkecombfilé spenóttal

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecombfilé
  • bors
  • oívaolaj
  • 1 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. currypor
  • 10 dkg friss spenót

Elkészítése:

  1. Két-három darabba vágjuk a kicsontozott combokat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  2. Egy kevés olívaolajon megfuttatjuk a lereszelt gyömbért és az átnyomott fokhagymát.
  3. Rádobjuk a húst, megszórjuk a curryvel, fedőt teszünk rá, és a saját levében megpároljuk.
  4. Ha már puha a hús, levesszük róla a fedőt, felemeljük a hőfokot. Hozzákeverjük a megtisztított spenótot is, összeforgatjuk, és gyakran keverve már csak annyi ideig sütjük, míg a levelek össze nem esnek.

Tipp: Rizzsel vagy tepsis burgonyával kínálhatjuk a csirkecombokat.

Még több csirkés finomság>>>

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.