Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Finomfőzelék
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Puffasztott rizses csoki házilag - retro édesség, ami ezerszer jobb, mint a bolti!

Aki gyerekkorában rajongott a puffasztott rizses csokiért, az biztosan örül majd ha megtudja: elkészíteni körülbelül annyira egyszerű, mint lemenni sarki boltba, és felkutatni belőle egy táblával. Nem kell hozzá más, mint kakaópor, tejpor, cukor és margarin - retro íz, retro hozzávalókból! Nosztalgiázásra fel!

Ai a nyolcvanas években volt gyerek, az biztosan kapott puffasztott rizses csokit Csehszlovákiából, aki pedig a kilencvenesben, az emlékszik a "ronda, de finom" reklámszologennel futó Chokitó csoikszeletre, aminek egyik fő alkotóeleme szintén a puffasztott rizs volt. Mivel a legtöbb ételről elmondható, hogy egyszerűen nincs jobb a házilag készítettnél, nincs ez másképpen a rizses csokoládé esetében sem. Szerencsére, ennek az édességnek a receptje faék egyszerűségű - több elemében hasonlít a kekszrúdhoz - így az is bártan nekiállhat, aki még soha nem készített hasonlót. 

 

Hozzávalók a puffasztott rizses csokihoz:

  • 25 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg tejpor
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 12 dkg puffasztott rizs
Puffasztott rizses csoki házilag
FOTÓ: MINDMEGETTE ARCHÍV

 

Elkészítés:

  1. A cukorból és a vízből, közepes lángon cukorszirupot főzünk, majd ehhez hozzáadjuk margarint.
  2. Egy tálban a tejport és a kakaóport összekeverjük, jól összedolgozzuk, majd majd belekeverjük a puffasztott rizst.
  3. A masszát folpakkal kibélelt sütőformába kanalazzuk, majd vizes kézzel eligazgatjuk és jól belenyomkodjuk.
  4. Egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk, és másnap, vízbe mártogatott késsel, tetszés szerint felszeleteljük.

 

(Borítókép: Mindmegette archív)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.