A füstölt kolbász, legyen az házi vagy bolti, nem hiányozhat a kamrából. Fogyaszthatjuk vajas kenyérre karikázva, készíthetünk belőle szendvicskrémet, de kerülhet tojásrántottába is. A füstölt kolbászból emellett kitűnő ebéd is készíthető, akár hétvégére, akár hétköznap. Összegyűjtöttük a legfinomabb ételeket, melyeknek a lelkét a füstölt kolbász adja. Te melyik receptet próbálnád ki?
Az igazi, házi füstölt kolbász nincs veszélyben, de számtalan olyan élelmiszer el fog tűnni a boltok polcairól, melyek készítése során olyan aromákat használnak, melyek károsak lehetnek az egészségünkre.
Az Európai Bizottság nemrég azt a döntést hozta, hogy száműzni kell a kereskedelmi láncokból a füstölt szalonnás ízesítésű csipszeket, és minden olyan élelmiszert, így sajtokat, felvágottakat, szószokat és kolbászokat is, melyekben megtalálható ez az adalékanyag. Elképzelhető, hogy eltűnnek bizonyos kolbászok, vagy a gyártók megváltoztatják az összetételüket, hogy megfeleljenek az új szabályozásnak.
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.