A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Alapételek

5 fantasztikusan finom étel római tálban készítve

A római edények néhány évvel ezelőtt voltak igazán népszerűek, aztán a legtöbb helyen a konyhaszekrény mélyén pihenve várták, hogy újra felfedezzék a bennük rejlő lehetőségeket. Most eljött az idő, hogy anyukád után te is elvarázsold a családot egy agyagedényben sült főétellel vagy desszerttel.

Emlékszel még a római tálra? Ez az égetett agyagból készült sütőtál nagyon népszerű volt a múlt század 80-as éveiben. Itthon a római tál mellett Pataki tál, vagy egyszerűen cserépedény néven volt kapható. Az elmúlt egy-két évben egyre több helyen bukkan fel újra, ami azért jó, mert akár zsíradék nélkül is főzhetsz benne, ráadásul az alapanyagok megtartják az összes értékes tápanyagukat, mivel saját levükben párolódnak. Így a cserépedényben készült ételek egészségesek, és könnyen, egyszerűen elkészíthetők. És hogy miért szeretjük még a római tálat? Nos, készülhet benne klasszikus magyar fogás kicsit egészségesebb módon, könnyedebb csirkés, halas, zöldséges egytálétel, sőt még desszert is. Mutatjuk a mi kedvenceinket, íme!

TEJFÖLÖS KARAJ>>>

Tejfölös karaj római tálban
Tejfölös karaj római tálban

RÓMAI TÁLBAN SÜLT CSIRKECOMB ÉDESBURGONYÁVAL>>>

Sült csirkecomb édesburgonyával
Sült csirkecomb édesburgonyával

CUKKINIFELFÚJT RÓMAI TÁLBAN>>>

Cukkinifelfújt római tálban
Cukkinifelfújt római tálban

MEGGYFELFÚJT RÓMAI TÁLBAN>>>

Meggyfelfújt római tálban
Meggyfelfújt római tálban

SZILVALEKVÁR RÓMAI TÁLBAN>>>

Szilvalekvár római tálban
Szilvalekvár római tálban

Még több recept római tálhoz>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.