Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Alapételek

5 fantasztikusan finom étel római tálban készítve

A római edények néhány évvel ezelőtt voltak igazán népszerűek, aztán a legtöbb helyen a konyhaszekrény mélyén pihenve várták, hogy újra felfedezzék a bennük rejlő lehetőségeket. Most eljött az idő, hogy anyukád után te is elvarázsold a családot egy agyagedényben sült főétellel vagy desszerttel.

Emlékszel még a római tálra? Ez az égetett agyagból készült sütőtál nagyon népszerű volt a múlt század 80-as éveiben. Itthon a római tál mellett Pataki tál, vagy egyszerűen cserépedény néven volt kapható. Az elmúlt egy-két évben egyre több helyen bukkan fel újra, ami azért jó, mert akár zsíradék nélkül is főzhetsz benne, ráadásul az alapanyagok megtartják az összes értékes tápanyagukat, mivel saját levükben párolódnak. Így a cserépedényben készült ételek egészségesek, és könnyen, egyszerűen elkészíthetők. És hogy miért szeretjük még a római tálat? Nos, készülhet benne klasszikus magyar fogás kicsit egészségesebb módon, könnyedebb csirkés, halas, zöldséges egytálétel, sőt még desszert is. Mutatjuk a mi kedvenceinket, íme!
 

TEJFÖLÖS KARAJ

Tejfölös karaj római tálban
Tejfölös karaj római tálban

RÓMAI TÁLBAN SÜLT CSIRKECOMB ÉDESBURGONYÁVAL

Sült csirkecomb édesburgonyával
Sült csirkecomb édesburgonyával

CUKKINIFELFÚJT RÓMAI TÁLBAN

Cukkinifelfújt római tálban
Cukkinifelfújt római tálban

MEGGYFELFÚJT RÓMAI TÁLBAN

Meggyfelfújt római tálban
Meggyfelfújt római tálban

SZILVALEKVÁR RÓMAI TÁLBAN

Szilvalekvár római tálban
Szilvalekvár római tálban

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.