Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Zsemlegombóc
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Vadas marha
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Alapételek

A sütőtök találkozása az olasz konyhával: krémes, szaftos sütőtökös lasagne

A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz étel, amit itthon is sokan kedvelnek – a tészta- és húsimádók étrendjében biztos, hogy rendszeresen szerepel. Most egy húsmentes, őszi hangulatú receptet hoztunk, amiben a sütőtöké a főszerep.

Igazi őszi-téli csemege a sült tök, komoly mennyiség fogy belőle kis hazánkban is. Önmagában is isteni, de ami igazán szuper, hogy sok másra is használható ez a nagyon egészséges, és szerencsére nem drága zöldség. Ahogy már bizonyára te is kipróbáltad, készülhet belőle brutál finom desszert, és csodálatos tésztaételek is. 

Most az olaszok kedvelt tésztaételét, a lasagnét készítettük el sütőtökkel – a végeredmény önmagáért beszél. 

Sütőtökös lasagne
Sütőtökös lasagne / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Sütőtökös lasagne

  • Előkészítés: 40 perc
  • Sütés: 50 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg lasagnetészta
  • 15 dkg reszelt sajt

A sütőtökös raguhoz:

  • 40 dkg sütőtök
  • 1 daraboltparadicsom-konzerv
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál olívaolaj

A besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • bors

Elkészítés:

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát, egy serpenyőben megdinszteljük az olívaolajon., Hozzátesszük az áttört fokhagymát, egy-két percig kevergetve sütjük együtt. Rátesszük a kis kockákra vágott tököt, ráöntjük a paradicsomkonzervet, és elkezdjük párolni, közben ízesítjük oregánóval, kakukkfűvel és sóval.
  2. A besamelmártáshoz megforrósítjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, egy-két percig sütjük együtt. Forró tejjel felöntjük, és kevergetve sűrűre forraljuk, közben pici szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük.
  3. Összeállítás: egy szögletes sütőtál alját kirajuk a tésztalapok harmadával, erre jön a sütőtökös ragu fele, megkenjük a besamel felével. Ismét tészta, sütőtök, besamel, végül az utolsó tésztaréteg jön a tetejére. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk legalább negyedórát pihenni, utána már szépen lehet szeletelni.

A lasagnelapokat nem kell előfőzni. Egyszerűbb és kényelmesebb a merev, nyers tésztával dolgozni. A sütőtökraguban és a besamelben lévő folyadékban fognak majd megfőni a sütés közben.

Nagyon finom sütőtökös sütirecepteket itt találsz
 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.