Az ősz és a tél a kényeztető kelt tészták időszaka: ilyenkor jól esik a sütő melege, és a kész, vajban, tojásban gazdag tésztának is van helye a gyomrunkban - mint, amilyen az aranygaluska is.
Az aranygaluska elkészítése jó kétórás munka, de ne ijedjünk meg, nem kell két órát dagasztani, gyúrni. A gyakorlati munka kb. fél óra, a tészta kétszer fél órát kel és fél órát sül.
Lehet mákos változatot készíteni, nevezzük mondjuk ezüst galuskának, és vannak, akik a diósat lekvárral és/vagy mazsolával bolondítják meg. A diós szórás helyett használhatunk mandulát vagy mogyorót is. (Recept itt a diós, mákos és mogyorós változathoz.)
A tetejére borsodó vagy vaníliasodó jár, de vannak csokifüggők, akik csokimártással eszik. Baracklekvárral is finom.
Itt mi most a klasszikus, nagyi-féle aranygaluskát készítettük el, vaníliasodóval - ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.