Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Aranygaluska vaníliasodóval, ahogy a nagyi készítette - videó!

Hagyományos aranygaluska vaníliasodóval
Az aranygaluska az őszi-téli időszak egyik kedvelt édes kelt tésztából készített süteménye. Most videón mutatjuk meg a kalsszikus, nagyi-féle változatot, hagyományosan fényes-selymes vaníliasodóval kínálva!

Az ősz és a tél a kényeztető kelt tészták időszaka: ilyenkor jól esik a sütő melege, és a kész, vajban, tojásban gazdag tésztának is van helye a gyomrunkban - mint, amilyen az aranygaluska is.

Az aranygaluska elkészítése jó kétórás munka, de ne ijedjünk meg, nem kell két órát dagasztani, gyúrni. A gyakorlati munka kb. fél óra, a tészta kétszer fél órát kel és fél órát sül.

Lehet mákos változatot készíteni, nevezzük mondjuk ezüst galuskának, és vannak, akik a diósat lekvárral és/vagy mazsolával bolondítják meg. A diós szórás helyett használhatunk mandulát vagy mogyorót is. (Recept itt a diós, mákos és mogyorós változathoz.)

A tetejére borsodó vagy vaníliasodó jár, de vannak csokifüggők, akik csokimártással eszik. Baracklekvárral is finom.

Itt mi most a klasszikus, nagyi-féle aranygaluskát készítettük el, vaníliasodóval - ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Itt találod az aranygaluska és a vaníliasodó pontos receptjét! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.