Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Alapételek

Aranygaluska vaníliasodóval, ahogy a nagyi készítette - videó!

Hagyományos aranygaluska vaníliasodóval
Az aranygaluska az őszi-téli időszak egyik kedvelt édes kelt tésztából készített süteménye. Most videón mutatjuk meg a kalsszikus, nagyi-féle változatot, hagyományosan fényes-selymes vaníliasodóval kínálva!

Az ősz és a tél a kényeztető kelt tészták időszaka: ilyenkor jól esik a sütő melege, és a kész, vajban, tojásban gazdag tésztának is van helye a gyomrunkban - mint, amilyen az aranygaluska is.

Az aranygaluska elkészítése jó kétórás munka, de ne ijedjünk meg, nem kell két órát dagasztani, gyúrni. A gyakorlati munka kb. fél óra, a tészta kétszer fél órát kel és fél órát sül.

Lehet mákos változatot készíteni, nevezzük mondjuk ezüst galuskának, és vannak, akik a diósat lekvárral és/vagy mazsolával bolondítják meg. A diós szórás helyett használhatunk mandulát vagy mogyorót is. (Recept itt a diós, mákos és mogyorós változathoz.)

A tetejére borsodó vagy vaníliasodó jár, de vannak csokifüggők, akik csokimártással eszik. Baracklekvárral is finom.

Itt mi most a klasszikus, nagyi-féle aranygaluskát készítettük el, vaníliasodóval - ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Itt találod az aranygaluska és a vaníliasodó pontos receptjét! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.