Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Alapételek

Tepsiben sült csirkecombok pékné módra, ez a legfinomabb húsos étel

Csirkecombok pékné módra
Mindmegette
Imádjuk a csirkecombot. Legyen csontos vagy filé, ez a hús finom rántva és tepsiben sütve, remek a belőle főzött pörkölt, sőt még darált hús is készíthető belőle. Fűszerezhetjük magyarosan, olaszosan vagy keletiesen, de akár csak só-borsot rátéve, egy kevés zsírral megkenve is sütőbe tehetjük. Hálás alapanyag, amiből könnyen varázsolhatunk finom ebédet.

A csirkecombokat elkészíthetjük sokféleképpen, ám igazán királyi lakomát tehetünk a szeretteink elé, ha pékné módra sütjük a húsokat. Válasszuk a csontos és bőrös csirkecombokat, alsót és felsőt egyaránt vehetünk, ugyanis a csont, valamint a bőr adja majd hozzá azt a plusz ízt az ételhez, amitől tényleg fenséges lesz. Készülhet persze combfiléből is, bőr nélkül ugyanis kevésbé lesz zsíros étel.

Sok ételnél láthatjuk, hogy a sült húsok mellé remekül passzolnak a gyümölcsök. Az alma, a barack, a szilva és a szőlő is remek barátja a sült húsoknak, így a csirkecomboknak is, ám nem csak tálaláskor kerülhetnek a tányérra. Nincs persze jobb a sült mellé kínált barackkompótnál, de akkor is mennyei lesz az étel, ha a nyers gyümölcsöket a hússal együtt sütjük. A mi verziónkban a tepsis csirkecombok közé pár gerezd alma is kerül, ettől egyfelől kissé őszies, másfelől ízletes lesz. Megéri kipróbálni ezt a receptet!

Csirkecombok pékné módra, alma teszi különlegessé a receptet

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 4 db csirkecomb
  • bors
  • 15 dkg bacon
  • 0,5 dl olaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 db alma
  • 1 szár friss rozmaring
  • 1 dl víz

Elkészítés:

  1. A csirkecombok pékné módra elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, és előfőzzük sós vízben. A csirkét megsózzuk, megborsozzuk, és betekerjük baconbe. A burgonyát cikkekre vágjuk, és kiolajozott tepsibe tesszük.
  2. A csirkecombokat ráfektetjük a burgonyára. A hagymát és az almát is cikkekre vágjuk, és a csirkecombok köré szórjuk. Megszórjuk friss rozmaringgal, és ráöntünk 1 dl vizet.
  3. Letakarjuk alufóliával, kis lyukakat szúrunk rá, és a 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Végül eltávolítjuk a fóliát, és pirosra sütjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.