Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba
Babgulyás
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Finomfőzelék
Csupacsokis brownie
Alapételek

Tepsiben sült csirkecombok pékné módra, ez a legfinomabb húsos étel

Csirkecombok pékné módra
Mindmegette
Imádjuk a csirkecombot. Legyen csontos vagy filé, ez a hús finom rántva és tepsiben sütve, remek a belőle főzött pörkölt, sőt még darált hús is készíthető belőle. Fűszerezhetjük magyarosan, olaszosan vagy keletiesen, de akár csak só-borsot rátéve, egy kevés zsírral megkenve is sütőbe tehetjük. Hálás alapanyag, amiből könnyen varázsolhatunk finom ebédet.

A csirkecombokat elkészíthetjük sokféleképpen, ám igazán királyi lakomát tehetünk a szeretteink elé, ha pékné módra sütjük a húsokat. Válasszuk a csontos és bőrös csirkecombokat, alsót és felsőt egyaránt vehetünk, ugyanis a csont, valamint a bőr adja majd hozzá azt a plusz ízt az ételhez, amitől tényleg fenséges lesz. Készülhet persze combfiléből is, bőr nélkül ugyanis kevésbé lesz zsíros étel.

Sok ételnél láthatjuk, hogy a sült húsok mellé remekül passzolnak a gyümölcsök. Az alma, a barack, a szilva és a szőlő is remek barátja a sült húsoknak, így a csirkecomboknak is, ám nem csak tálaláskor kerülhetnek a tányérra. Nincs persze jobb a sült mellé kínált barackkompótnál, de akkor is mennyei lesz az étel, ha a nyers gyümölcsöket a hússal együtt sütjük. A mi verziónkban a tepsis csirkecombok közé pár gerezd alma is kerül, ettől egyfelől kissé őszies, másfelől ízletes lesz. Megéri kipróbálni ezt a receptet!

Csirkecombok pékné módra, alma teszi különlegessé a receptet

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 4 db csirkecomb
  • bors
  • 15 dkg bacon
  • 0,5 dl olaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 db alma
  • 1 szár friss rozmaring
  • 1 dl víz

Elkészítés:

  1. A csirkecombok pékné módra elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, és előfőzzük sós vízben. A csirkét megsózzuk, megborsozzuk, és betekerjük baconbe. A burgonyát cikkekre vágjuk, és kiolajozott tepsibe tesszük.
  2. A csirkecombokat ráfektetjük a burgonyára. A hagymát és az almát is cikkekre vágjuk, és a csirkecombok köré szórjuk. Megszórjuk friss rozmaringgal, és ráöntünk 1 dl vizet.
  3. Letakarjuk alufóliával, kis lyukakat szúrunk rá, és a 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Végül eltávolítjuk a fóliát, és pirosra sütjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.