Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Alapételek

Tepsiben sült csirkecombok pékné módra, ez a legfinomabb húsos étel

Csirkecombok pékné módra
Mindmegette
Imádjuk a csirkecombot. Legyen csontos vagy filé, ez a hús finom rántva és tepsiben sütve, remek a belőle főzött pörkölt, sőt még darált hús is készíthető belőle. Fűszerezhetjük magyarosan, olaszosan vagy keletiesen, de akár csak só-borsot rátéve, egy kevés zsírral megkenve is sütőbe tehetjük. Hálás alapanyag, amiből könnyen varázsolhatunk finom ebédet.

A csirkecombokat elkészíthetjük sokféleképpen, ám igazán királyi lakomát tehetünk a szeretteink elé, ha pékné módra sütjük a húsokat. Válasszuk a csontos és bőrös csirkecombokat, alsót és felsőt egyaránt vehetünk, ugyanis a csont, valamint a bőr adja majd hozzá azt a plusz ízt az ételhez, amitől tényleg fenséges lesz. Készülhet persze combfiléből is, bőr nélkül ugyanis kevésbé lesz zsíros étel.

Sok ételnél láthatjuk, hogy a sült húsok mellé remekül passzolnak a gyümölcsök. Az alma, a barack, a szilva és a szőlő is remek barátja a sült húsoknak, így a csirkecomboknak is, ám nem csak tálaláskor kerülhetnek a tányérra. Nincs persze jobb a sült mellé kínált barackkompótnál, de akkor is mennyei lesz az étel, ha a nyers gyümölcsöket a hússal együtt sütjük. A mi verziónkban a tepsis csirkecombok közé pár gerezd alma is kerül, ettől egyfelől kissé őszies, másfelől ízletes lesz. Megéri kipróbálni ezt a receptet!

Csirkecombok pékné módra, alma teszi különlegessé a receptet

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 4 db csirkecomb
  • bors
  • 15 dkg bacon
  • 0,5 dl olaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 db alma
  • 1 szár friss rozmaring
  • 1 dl víz

Elkészítés:

  1. A csirkecombok pékné módra elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, és előfőzzük sós vízben. A csirkét megsózzuk, megborsozzuk, és betekerjük baconbe. A burgonyát cikkekre vágjuk, és kiolajozott tepsibe tesszük.
  2. A csirkecombokat ráfektetjük a burgonyára. A hagymát és az almát is cikkekre vágjuk, és a csirkecombok köré szórjuk. Megszórjuk friss rozmaringgal, és ráöntünk 1 dl vizet.
  3. Letakarjuk alufóliával, kis lyukakat szúrunk rá, és a 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Végül eltávolítjuk a fóliát, és pirosra sütjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.