Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Se olajszag, se tűzhely mellett álldogálás: itt a tepsis cukkinitócsni, a nyár topvacsorája!

Tepsis cukkintócsni
Ha szereted a cukkinitócsnit, de rosszul vagy az ezzel járó olajszagtól, és hosszas tűzhely mellett állástól, akkor ezt a tepsis változatot neked találták ki.

A tócsnit mindenki szereti – megenni. Elkészíteni már kevésbé. A sütés közben terjengő, nehezen kiszellőztethető olajszag és serpenyőből kifröccsenő forró zsiradék réme miatt sokan nem állnak neki, pedig a végeredmény mindenért kárpótólná őket. Nekik mutatunk most egy tökéletes megoldást: íme a nyári kedvencünkből, a cukkiniből készített tepsiben sült változat!

Hozzávalók a tepsis cukkinitócsnihoz:

  • 2 db közepes cukkini
  • 3 db tojás
  • kb. 5-6 evőkanál liszt (vagy amennyit felvesz)
  • bors
  • további fűszerek ízlés szerint
  • 30 dkg trappista sajt
Tepsis cukkintócsni (Fotó: Shutterstock)
Tepsis cukkintócsni (Fotó: Shutterstock)

Elkészítése:

  1. Megmossuk és egy tálba lereszeljük a cukkinit, megsózzuk, majd pár perc múlva kinyomkodjuk a kicsapódott levét, és egy nagyobb keverőtálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, borsot és a fűszereket, majd alaposan öszekeverjük.
  3. Egy hőálló tálat vagy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd beleöntjük a cukkinis masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
  4. A trappista – vagy más félkemény – sajtot nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és vastagon beterítjük vele a tócsninkat, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt arnybarnára sütjük.

EXTRA TIPP:

Ha szeretnéd fokozni az élvezeteket, felezd el a masszát, az egyik részét simítsd a tepsibe, pakolj rá sonkát, sajtszeleteket, gombát, vagy amit szeretnél, majd kanalazd rá a másik részét, így hintsd meg reszelt sajttal, és süsd meg. Ezzel mindenki garantáltan jól lakik!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.