Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Finomfőzelék
Reszelt túrós sütemény
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
Parasztlángos (kenyérlángos)
Édes polenta vagy puliszka
Mátrai borzaska
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Toros káposzta
Eggs Benedict (Benedek tojás)
Rakott zöldbab darált hússal
Alapételek

Se olajszag, se tűzhely mellett álldogálás: itt a tepsis cukkinitócsni, a nyár topvacsorája!

Tepsis cukkintócsni
Ha szereted a cukkinitócsnit, de rosszul vagy az ezzel járó olajszagtól, és hosszas tűzhely mellett állástól, akkor ezt a tepsis változatot neked találták ki.

A tócsnit mindenki szereti – megenni. Elkészíteni már kevésbé. A sütés közben terjengő, nehezen kiszellőztethető olajszag és serpenyőből kifröccsenő forró zsiradék réme miatt sokan nem állnak neki, pedig a végeredmény mindenért kárpótólná őket. Nekik mutatunk most egy tökéletes megoldást: íme a nyári kedvencünkből, a cukkiniből készített tepsiben sült változat!

Hozzávalók a tepsis cukkinitócsnihoz:

  • 2 db közepes cukkini
  • 3 db tojás
  • kb. 5-6 evőkanál liszt (vagy amennyit felvesz)
  • bors
  • további fűszerek ízlés szerint
  • 30 dkg trappista sajt
Tepsis cukkintócsni (Fotó: Shutterstock)
Tepsis cukkintócsni (Fotó: Shutterstock)

Elkészítése:

  1. Megmossuk és egy tálba lereszeljük a cukkinit, megsózzuk, majd pár perc múlva kinyomkodjuk a kicsapódott levét, és egy nagyobb keverőtálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, borsot és a fűszereket, majd alaposan öszekeverjük.
  3. Egy hőálló tálat vagy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd beleöntjük a cukkinis masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
  4. A trappista – vagy más félkemény – sajtot nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és vastagon beterítjük vele a tócsninkat, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt arnybarnára sütjük.

EXTRA TIPP:

Ha szeretnéd fokozni az élvezeteket, felezd el a masszát, az egyik részét simítsd a tepsibe, pakolj rá sonkát, sajtszeleteket, gombát, vagy amit szeretnél, majd kanalazd rá a másik részét, így hintsd meg reszelt sajttal, és süsd meg. Ezzel mindenki garantáltan jól lakik!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.