Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Alapételek

Ha ezt meglátod, ezentúl csak így készíted majd a lágy tojást!

Te is imádod a lágy tojást, de utálod a macerás tojáspucolást? Akkor van számodra egy szuper tippünk, amit az Instagramról lestünk el. Görgess tovább, és nézd meg!

Időről időre felkerülnek a közösségi média felületeire elképesztően jó konyhai trükkök, praktikák, amelyek megkönnyítik az életünket. Most épp egy olyan videóra bukkantunk az Instagramon, amelyben egy szakács-gasztroblogger, Luana Salgueiro bemutatja, hogyan készítsünk lágy tojást szilikon muffinformában. Igen, jól olvastad, lágy tojást muffinformában! A videót eddig több mint 316 ezren kedvelték, és több mint kétezren kommenteltek alá

Azon túl, hogy elképesztően mutatós lesz a végeredmény, a sokak által gyűlölt tojáspucolást is megúszhatod ezzel a módszerrel.

Így készítsd el a tökéletes lágy tojást:

  1. Állíts néhány szilikon muffinformát egy lábasba, tölts köréjük annyi vizet, hogy az körülbelül a 3/4-ükig érjen.
  2. Üss egy-egy tojást a muffinformákba, és kezd el forralni a vizet.
  3. Amikor már forr a víz, és kezd a tojások széle megszilárdulni, hintsd meg őket ízlés szerint sóval és borssal, majd fedd le a lábast a tetejével, és főzd készre a tojásokat 2 perc alatt. Így a tojásfehérje szépen megszilárdul, a sárgája viszont folyós marad, és lehet kenyérrel tunkolni. Nyami! (Ha a kemény tojást kedveled, a lábas lefedésétől számítva 6 percig főzd a tojásokat.)

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.