Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Alapételek

Ha ezt meglátod, ezentúl csak így készíted majd a lágy tojást!

Te is imádod a lágy tojást, de utálod a macerás tojáspucolást? Akkor van számodra egy szuper tippünk, amit az Instagramról lestünk el. Görgess tovább, és nézd meg!

Időről időre felkerülnek a közösségi média felületeire elképesztően jó konyhai trükkök, praktikák, amelyek megkönnyítik az életünket. Most épp egy olyan videóra bukkantunk az Instagramon, amelyben egy szakács-gasztroblogger, Luana Salgueiro bemutatja, hogyan készítsünk lágy tojást szilikon muffinformában. Igen, jól olvastad, lágy tojást muffinformában! A videót eddig több mint 316 ezren kedvelték, és több mint kétezren kommenteltek alá

Azon túl, hogy elképesztően mutatós lesz a végeredmény, a sokak által gyűlölt tojáspucolást is megúszhatod ezzel a módszerrel.

Így készítsd el a tökéletes lágy tojást:

  1. Állíts néhány szilikon muffinformát egy lábasba, tölts köréjük annyi vizet, hogy az körülbelül a 3/4-ükig érjen.
  2. Üss egy-egy tojást a muffinformákba, és kezd el forralni a vizet.
  3. Amikor már forr a víz, és kezd a tojások széle megszilárdulni, hintsd meg őket ízlés szerint sóval és borssal, majd fedd le a lábast a tetejével, és főzd készre a tojásokat 2 perc alatt. Így a tojásfehérje szépen megszilárdul, a sárgája viszont folyós marad, és lehet kenyérrel tunkolni. Nyami! (Ha a kemény tojást kedveled, a lábas lefedésétől számítva 6 percig főzd a tojásokat.)

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.