Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Alapételek

Sztracsatellás fagyitorta, a villámgyors és mutatós nyári desszert

A sütés nélküli desszerteknél csak egy jobb dolog létezik: az az édesség, amit nem kell órákig hűteni az elfogyasztása előtt.

Mi lehetne jobb ezeken a forró nyári napokon, mint egy ellenállhatatlanul lágy és krémes, friss gyümölcsöktől roskadó, könnyed nyári desszert. Aminek ráadásul a fagylalt a legfőbb összetevője, így aztán még kellemesen hűsít is a kánikulában. Mindennek a tetejében hűtéssel együtt is félóra alatt elkészül, szóval tényleg életmentő édesség a nyári hőségben. Íme, a recept!

Sztracsatellás fagyitorta friss gyümölcsökkel: életmentő desszert a nyári hőségben /Fotó: Vidék íze magazin
Sztracsatellás fagyitorta friss gyümölcsökkel: életmentő desszert a nyári hőségben /Fotó: Vidék íze magazin

Sztracsatellás fagyitorta friss gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 1 db kakaós piskótalap
  • 80 dkg vaníliafagyi
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 dl sűrű gyümölcspüré

A tetejére:

  • friss gyümölcsök
  • 1 dl sűrű gyümölcspüré

Elkészítése:

  1. Ha nem készen vesszük meg a piskótalapot, akkor azt néhány órával előtte készítsük el a szokott módon, és hagyjuk teljesen kihűlni. A kakaós piskóta alapreceptjét itt találjátok.
  2. A fagyit kicsit hagyjuk felengedni, azután kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a felvert habtejszínt és a nagyon apróra vágott csokit.
  3. A kakaós piskótát egy kapcsos, kerek formába tesszük, rákenjük a csokidarabos fagyit, és betesszük a fagyasztóba 5-10 percre.
  4. A fagyi másik felébe belekeverjük a tetszőleges gyümölcsökből készített sűrű gyümölcspürét, rákenjük a sztracsatellás rétegre, és visszatesszük a fagyasztóba 5-10 percre.
  5. Tálalás előtt friss gyümölcsöket halmozunk a torta tetejére, és meglocsoljuk a megmaradt gyümölcspürével.

Tipp:

Gyümölcspürét bármilyen gyümölcsből készíthetünk. Ha szükséges, meghámozzuk, feldaraboljuk a gyümölcsöket, majd egy kis cukorral felfőzzük. Fedő nélkül forraljuk, és ha már elég sűrű, botmixerrel áttörjük. Ha apró magvas gyümölcs is van benne (málna, szeder), akkor szitán áttörjük.

Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.