Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Alapételek

Sztracsatellás fagyitorta, a villámgyors és mutatós nyári desszert

A sütés nélküli desszerteknél csak egy jobb dolog létezik: az az édesség, amit nem kell órákig hűteni az elfogyasztása előtt.

Mi lehetne jobb ezeken a forró nyári napokon, mint egy ellenállhatatlanul lágy és krémes, friss gyümölcsöktől roskadó, könnyed nyári desszert. Aminek ráadásul a fagylalt a legfőbb összetevője, így aztán még kellemesen hűsít is a kánikulában. Mindennek a tetejében hűtéssel együtt is félóra alatt elkészül, szóval tényleg életmentő édesség a nyári hőségben. Íme, a recept!

Sztracsatellás fagyitorta friss gyümölcsökkel: életmentő desszert a nyári hőségben /Fotó: Vidék íze magazin
Sztracsatellás fagyitorta friss gyümölcsökkel: életmentő desszert a nyári hőségben /Fotó: Vidék íze magazin

Sztracsatellás fagyitorta friss gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 1 db kakaós piskótalap
  • 80 dkg vaníliafagyi
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 dl sűrű gyümölcspüré

A tetejére:

  • friss gyümölcsök
  • 1 dl sűrű gyümölcspüré

Elkészítése:

  1. Ha nem készen vesszük meg a piskótalapot, akkor azt néhány órával előtte készítsük el a szokott módon, és hagyjuk teljesen kihűlni. A kakaós piskóta alapreceptjét itt találjátok.
  2. A fagyit kicsit hagyjuk felengedni, azután kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a felvert habtejszínt és a nagyon apróra vágott csokit.
  3. A kakaós piskótát egy kapcsos, kerek formába tesszük, rákenjük a csokidarabos fagyit, és betesszük a fagyasztóba 5-10 percre.
  4. A fagyi másik felébe belekeverjük a tetszőleges gyümölcsökből készített sűrű gyümölcspürét, rákenjük a sztracsatellás rétegre, és visszatesszük a fagyasztóba 5-10 percre.
  5. Tálalás előtt friss gyümölcsöket halmozunk a torta tetejére, és meglocsoljuk a megmaradt gyümölcspürével.

Tipp:

Gyümölcspürét bármilyen gyümölcsből készíthetünk. Ha szükséges, meghámozzuk, feldaraboljuk a gyümölcsöket, majd egy kis cukorral felfőzzük. Fedő nélkül forraljuk, és ha már elég sűrű, botmixerrel áttörjük. Ha apró magvas gyümölcs is van benne (málna, szeder), akkor szitán áttörjük.

Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.