A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Alapételek

Baconös-sajtos töltött krumpli, aminek képtelenség ellenállni

Ha szereted a héjában sült krumplit, de mégis valami többre vágysz, akkor töltsd meg a burgonyákat! A töltött krumpli nemcsak köretként, hanem főételként is szolgál. A variációk pedig végtelenek. Megtöltheted darált hússal, túrókrémmel, baconnel. Az alábbi videóban egy igazi különleges receptet osztunk meg veletek. A töltelékbe ugyanis nemcsak sajt és bacon, hanem káposzta is kerül.

a töltött krumpli Hozzávalói:

2 db burgonya fejenként
1,5 csésze finomra vágott káposzta
1/2 csésze apróra vágott vöröshagyma
4 szelet húsos szalonna felkockázva
1/2 csésze tej
1/4 csésze vaj
1 tk őrölt fekete bors
só ízlés szerint
10 dkg sajt

így készítsd el a töltött krumplit:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A burgonyát megmossuk, villával megszúrkáljuk, betesszük 5 percre a mikrohullámú sütőbe, majd megfordítjuk, újabb 5 percig mikrózzuk. Ezután a tetejét levágjuk és a belsejét kikaparjuk. Egy serpenyőben elkezdjük sütni a szalonnát, amikor zsírt eresztett hozzáadjuk a hagymát és a káposztát és kb 10 percig együtt főzzük. Hozzákeverjük a tejet, a vajat, a borsot és a sót, a burgonya kikakapart belsejét és a sajt felét és további 5 percig főzzük még. Egy tepsit vékonyan meglocsolunk olajjal, elhelyezzük rajta a burgonyahajókat. A keverékkel megtöltjük a burgonyát, rászórjuk a maradék sajtot. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején, kb 20-25 perc.

Itt további 7 töltött krumpli receptet találsz! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.