2 db burgonya fejenként
1,5 csésze finomra vágott káposzta
1/2 csésze apróra vágott vöröshagyma
4 szelet húsos szalonna felkockázva
1/2 csésze tej
1/4 csésze vaj
1 tk őrölt fekete bors
só ízlés szerint
10 dkg sajt
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A burgonyát megmossuk, villával megszúrkáljuk, betesszük 5 percre a mikrohullámú sütőbe, majd megfordítjuk, újabb 5 percig mikrózzuk. Ezután a tetejét levágjuk és a belsejét kikaparjuk. Egy serpenyőben elkezdjük sütni a szalonnát, amikor zsírt eresztett hozzáadjuk a hagymát és a káposztát és kb 10 percig együtt főzzük. Hozzákeverjük a tejet, a vajat, a borsot és a sót, a burgonya kikakapart belsejét és a sajt felét és további 5 percig főzzük még. Egy tepsit vékonyan meglocsolunk olajjal, elhelyezzük rajta a burgonyahajókat. A keverékkel megtöltjük a burgonyát, rászórjuk a maradék sajtot. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején, kb 20-25 perc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.